Izvor: INFORMER
20.05.2024 u 09:17
0

SNAŽNO PO HARKOVU! PUTINOVE TRUPE DOMINIRAJU: Panika u redovima Ukrajine!

Uništena ukrajinska artiljerija

Artiljerijska posluga haubice „hijacint B“ iz sastava vazdušno-desantne artiljerijske grupe snaga „Dnjepar“ uništila je ukrajinsku haubicu M-777 kalibra 155 mm američke proizvodnje i poljsko skladište municije na desnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ruska artiljerija gađala je sa zatvorenih vatrenih položaja na udaljenosti od oko 28 kilometara. Detekcija neprijatelja, kao i dalje prilagođavanje

OTKRIVENO KO JE SVE POGINUO: Identiteti žrtava helihopterske nesreće, ko je sve bio sa predsednikom

Hronika Specijalne operacije Rusije u Ukrajini

Napadi ruskih trupa na Harkov su udvostručeni, navodi generalštab Ukrajine. Šest osoba je poginulo, a povređeno je 27 u ruskom napadu na rekreacioni centar u Harkovskoj oblasti, saopštava Kijev.

S druge strane, Belgorod trpi napade ukrajinskih dronova i raketa, tvrdi Moskva.

Kao rezultat granatiranja rekreacionog centra u Harkovskoj oblasti ubijeno je šestoro ljudi, a 27 je ranjeno.

Predsednik Ukrajine izrazio je saučešće porodicama stradalih i ponovio da bi nebo iznad Harkova bilo zaštićeno ukoliko bi imali dva PVO „patriot“ da brane stanovništvo.

Ruske trupe su udvostručile broj napada u pravcu Harkova, a u pravcu sela Sivir se vode žestoke borbe objavio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Ruski Belgorod redovno je na udaru ukrajinskih bespilotnih letelica i raketa. Povređeno je 13 osoba u jučerašnjem napadu na tu oblast, saopštio je gubernator oblasti Vječeslav Glatkov.

Ukrajinska delegacija u Vašingtonu pokušava da ubedi administraciju predsednika SAD da dozvoli upotrebu američkog naoružanja preko granice sa Rusijom.

Tokom jučerašnjeg dana uništen je minolovac ruske Crnomorske flote, saopštila je ukrajinska mornarica.

Na Vovčanskom pravcu graničari brigade su uz pomoć „FPV“ dronova pogodili dve pešadijske grupe ruske vojske, navodi Kijev uspeh na frontu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter