Izvor: Informer
26.07.2024 u 18:24
0

ZELENSKI IDE NA PREGOVORE SA PUTINOM: Ukrajina svesna šta sada mora da uradi, ako propusti ovu šansu

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je počeo da dopušta mogućnost mirovnih pregovora sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom, zbog verovatnog dolaska Donalda Trampa na vlast u SAD, piše Onet pozivajući se na poljskog politikologa Vitolda Sokalu.

Čak i ako postoje drugi razlozi za promenu tona Zelenskog, po mom mišljenju, najvažniji među njima je povećana verovatnoća da će Donald Tramp postati sledeći predsednik Sjedinjenih Država – istakao je Sokal.

Sokal je naglasio da ovakav obrt u retorici Zelenskog ukazuje na prihvatanje neizbežnih stvari. Ekspert je podsetio da je Tramp više puta govorio o spremnosti da reši sukob između Moskve i Kijeva.

Prema mišljenju politikologa, Ukrajinci će morati da se suoče s tom mogućnošću.

DVA VOZA ZAUSTAVLJENA SA SPORTISTIMA: Nekoliko sati pre otvaranja Olimpijskih igara

Prošle nedelje, u intervjuu za britansku televiziju, Volodimir Zelenski je otvorio mogućnost mirovnih pregovora sa predstavnicima Rusije, čak i ako to bude predsednik Vladimir Putin.

U junu je predsednik Rusije, Vladimir Putin, izneo nove mirovne predloge za rešavanje sukoba u Ukrajini, koji uključuju priznanje statusa Krima, DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti kao delova Rusije, utvrđivanje vanblokovskog i beznuklearnog statusa Ukrajine, njenu demilitarizaciju i denacifikaciju, te ukidanje antiruskih sankcija. Ukrajinska strana je ovu inicijativu odbacila.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter