Izvor: kurir
02.07.2024 u 19:33
0

VLADIMIR ERIĆ PRVI PUT PROGOVORIO NAKON AFERE „TUNEL“ U CG Srbin iz Švedske otkrio: Proživeo sam PAKAO OSAM MESECI zbog gluposti

Državljanin Srbije Vladimir Erić, jedan od osumnjičenih za kopanje tunela do depoa Višeg suda, prvi put govori za neki medij.

“Dao sam im i šifru od telefona, jer nisam menjao ni karticu i rekao im da mogu slobodno da ga veštače, ali nisu. DNK je pokazao da sam negativan i to je to, uspeo sam da dokažem da nemam veze sa tim“, poručuje Erić.

Srpski državljanin Vladimir Erić (33), jedan od osumnjičenih da je deo grupe koja je prošlog leta iskopala tunel do depoa podgoričkog Višeg suda, nakon pravosnažnog rešenja kojim mu se ukida pritvor, prvi put javno u razgovoru za M portal priča na koji je način povezan sa ovim slučajem i ujedno najavljuje da će tužiti Crnu Goru, optužujući bivšeg ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića da mu je naneo neopisivu štetu kada je javno prikazao njegovu sliku i označio ga kao jednog od aktera krivičnog dela.

Erić kaže, osvrćući se na konferenciju za novinare koja je održana u septembru 2023. godine, kada je tadašnji ministar Adžić imenovao „kopače tunela“ i pokazao fotografije osoba koje za to sumnjiče, da će tužiti državu Crnu Goru jer su ga, kako je kazao, bez bilo kakvih dokaza osam meseci držali u pritvoru.

„Bez ikakvih konkretnih dokaza ili bilo čega, da tako nekog razapne, to je stvarno za mene bilo strašno, da vam kaže i puno ime i prezime, i moju sliku, da cela javnost vidi. Tužiću, jer su me bez bilo kakvih dokaza držali toliko i zato što je sve to išlo tako sporo. Ja sam pet meseci bio u Švedskoj, tri meseca je samo trebalo da Crna Gora prevede papire za šta oni mene terete da pošalju švedskoj policiji“, kaže Erić za M portal.

Ovaj osumnjičeni u slučaju „Tunel“ ponavlja ono što je ispričao pred Osnovnim tužilaštvom nakon što je 20. marta izručen iz Švedske. Tvrdi da nije imao nikakve veze sa tim krivičnim delom, kao i da je do 20. septembra boravio kući u Srbiji nakon čega je otišao u Švedsku da radi.

DRVO PALO NA ŽENU, OSTALA JE ZAGLAVLJENA ISPOD Horor scena u Skoplju, ljudi u panici trče

 

 

Kada je stigao tamo, priseća se, sestra mu je poslala link crnogorskih medija, gde ga sumnjiče za slučaj „Tunel“.

Za M portal kaže da je tada doživeo šok, ali i odlučio da se vrati u Srbiju, nađe advokata i ide u Crnu Goru kako bi „ispeglao stvari“.

„Tog 20. septembra sam otišao u Švedsku da radim, jer sam tamo već bio 2019. godine kod istog tog prijatelja u auto-servisu. Prvi moj radni dan, sestra mi šalje članak, tačnije link gde sam video video snimak konferencije za štampu kako pokazuju moju sliku i slike svih ostalih, da sam ja ostao u šoku. Prvo sam mislio da je neka šala u pitanju, ali na kraju kada sam proverio sve ostale portale, srpske i crnogorske, onda sam video da uopšte nije šala. Prvo sam pokušao porodici da objasnim da nemam veze nikakve sa tim, jer sam ja bio kući sve to vreme do 20. septembra. Na kraju sam rešio da se vratim za Srbiju da probam nekako da ispeglam ovo, uzmem advokata i da idem za Crnu Goru“, tvrdi Erić.

Međutim, kaže, nije znao da je za njim raspisana Interpolova poternica, te je, kada je došao na pasošku kontrolu uhapšen. Erić je otkrio i da, iako su mediji izveštavali da se njegovo hapšenje dogodilo na aerodromu u Stokholmu, to, kako kaže, nije istina već je u pitanju bio Geterborg.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter