Izvor: Tanjug
23.06.2021 u 21:31
0

ANKETA JE POKAZALA: Evo šta kažu Beograđani po pitanju razrešenja kosovskog problema

Za rešavanje kosovskog problema jedini način je dogovor, smatra većina Beograđana, dok drugi ne vide rešenje u skoroj budućnosti i navode da je to pitanje višedecenijski problem i da će tako ostati.

Jedan od anketiranih sagovornika, je rekao da je zadovoljan načinom na koji se srpski predsednik bavim pitanjem Kosova i nada se da će se uskoro pronaći rešenje.

VAŽNO

VULIN PORUČIO: U Srbiji razbijene četiri kriminalne grupe koje su trgovale narkoticima

LINTA ODGOVORIO NA PROVOKACIJE: Hrvatski ministar dobro zna šta je činila NDH!

NOVA POBEDA NOVAKA! Polufinale dubla na Majorci (VIDEO)

MINISTAR MALI O ODLUCI UPRAVNOG SUDA: Želim da moja deca znaju da njihov otac nije plagijator (FOTO)

UGAŠEN POŽAR NA NAUČNOM INSTITUTU! Nema povređenih

-Najbolje bi bilo, kao što kaže predsednik, da se i jedni i drugi tu borimo, kad bi moglo doći do nekog dogovora, pa da budu zadovoljni i Srbi koji žive tamo i taj albanski narod -rekao je jedan od sagovornika.

Najbitnije je da imamo sa kim da se dogovorimo, jer ne možemo sami da rešimo kosovski problem, smatra devojke koja je iznela svoje mišljenje o tom pitanju.

-Mi imamo problem i ne možemo sami da ga rešavamo ako se druga strana ne usaglasi sa tim, onda mi smo tu ipak u manjini. Mislim da će se rešiti, ne u skorijoj buducnosti, nego u nekoj daljoj budućnosti. Rešila bih taj problem isto kao predsednik, nikako napadanjem i tim atributima kojima se oni služe, kao ni provokacijama- rekla je ona.

Sličnog mišljenja je i penzioner koji smatra da dogovor mora da dođe sa obe strane.

-To pripada Srbiji, to je autonomna pokrajna, ja bih to rešio lepo, dogovoriš se kako treba. Sve zavisi od druge strane, dogovor mora da bude sa dve strane, ja bih se odrekao onoga čega bi se i oni odrekli. Mi tražimo dogovor, znači svako traži svoje, mi tražimo dogovor, dogovor između dve strane da se usaglase -kaže on.

Situaciju sa Kosovom kao komplikovanu vidi i jedan stariji Beograđanin koji smatra da za južnu srpsku pokrajinu nema kompromisa.

PROČITAJTE JOŠ

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U NEMAČKOJ! Poginule četiri osobe iz Srbije

SAOBRAĆAJKA U BEOGRADU! Autobus udario ženu

DETALJI TRAGEDIJE NA BAZENU KOŠUTNJAK! Ovako je nastradao dečak (15)

ZA JAČANJE EKONOMSKE SARADNJE: Privredna komora Srbije OTVARA kancelariju u Jerusalimu

TUGA! Preminuo dečak nakon nesreće na bazenu Košutnjak

-Sve je to tako zamršeno, ne vidi se ni kraj ni početak svega toga, tako da je teško reći neko mišljenje. Važno je da Srbija drži svoju poziciju, to je jedino važno, sve ostalo nije bitno. Po meni za Kosovo nema kompromisa, to uvek mora da ostane srpsko, jer mi smo bez Kosova uništena država, to je sigurno, tako da je teško tu naći kompromis -rekao je on.

I njegov sugrađanin smatra da je to nerešiv problem i da nikada ne treba da se odreknemo tog dela naše zemlje.

-Mi ne možemo nikad pristati da to damo, ne zato što smo opterećeni mitovima i kamenicama, nego zato što je to mimo bilo kakvog osećaja pravicnosti, a čovek koji se odrekne osećaja za pravdu. on nije čovek. S druge strane, nikada ne možemo da se vratimo tamo, tako da je to nerešivo, ne znam kao bih rešio taj problem, nemam ideju, to je viševekovni problem koji će takav i ostati- naveo je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter