Izvor: Beoinfo
14.12.2021 u 10:29
0

BEOGRAD: Svim licima bez krova nad glavom biće pružena pomoć

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je  beskućnici mogu potražiti smeštaj tokom ovih hladnih dana u Prihvatilištu za stara i odrasla lica u Kumodraškoj, gde se trenutno nalazi 61 osoba, a dostupno je 100 kreveta. 

– U toku prošle godine otvorili smo i objekat na Vračaru gde je smešteno 13 korisnika. Takođe, imamo spreman još jedan dodatni objekat sa 20 kreveta, pratimo situaciju i svima će pomoć biti pružena. Kada su u pitanju deca, pre dve godine otvoreno je Prihvatilište za decu, gde se trenutno nalazi 23 dece – navela je Stanisavljević i dodala da je od subote bilo pet hitnih prijema koji se rade po uputu centara za socijalni rad jer su oni prvi koji su uključeni u zbrinjavanje građana kojima je potrebna pomoć. 

Kada su u pitanju protivepidemijske mere, Stanisavljević je rekla da se svim novim korisnicima prvo rade testovi na prisustvo virusa.

– Novim korisnicima koji se primaju u ustanove socijalne zaštite pa i u prihvatilišta prethodno se rade testovi na prisustvo kovida 19. Testiranje je organizovano u saradnji sa zdravstvenim ustanovama. Korisnici uopšte ne čekaju a socijalni radnici su ti koji ih vode na testiranje koje je besplatno. Po dobijanju negativnog testa vrši se prijem korisnika u ustanovu, ali i pored toga oni provode jedan period u izolacionim blokovima. Ponosna sam na činjenicu da Prihvatilište za odrasla i stara lica nije imalo nijednog zaraženog korisnika – rekla je Stanisavljević. 

Ona je rekla da je od početka godine bilo 109 prijema, a da je za 44 korisnika pronađen trajni smeštaj. 

– Apelujem na sve sugrađane da kada vide da je nekome potrebna pomoć, to odmah prijave nadležnim institucijama jer je Grad preduzeo sve neophodne mere i naša vrata su svima otvorena – istakla je Stanisavljević.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter