Izvor: Tanjug
07.02.2021 u 21:21
0

DO SREDINE 2021. GODINE: Turistički natpisi u Beogradu i na francuskom

Svi turistički natpisi u Beogradu biće do sredine ove godine postavljeni i na francuskom jeziku, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić, odgovarajući na pitanja Beograđana putem svog profila na Fejsbuku.

Ne propustite:

DUGE CEVI, obaranje na zemlju, pa lisice: Ovako je UHAPŠEN muškarac uhvaćen sa 278 paketa marihuane! (VIDEO)

LISTA DOBITNIKA: Oni su dobili vredne nagrade u „Naslovnoj strani“!

Potresno! SLOMLJENA IM SRCA! Sedam godina brinuli o njima, a onda ih je neko otrovao: Samo je ONA preživela

Britanac detaljno opisao BEOGRAD NOĆU: Evo kako se osećao šetajući „MRTVIM ULICAMA“ (VIDEO)

Ljudi, to je LJUBAVNA AFERA! Novak u svom fazonu najavio start na Australijen openu

Trenutno imamo natpise na srpskom, engleskom i kineskom jeziku, a postavićemo natpise i na francuskom jeziku, rekao je Vesić i dodao da je Srbija priključena frankofonskoj grupi i da je jedna od naših obaveza da činimo više na promociji francuskog jezika.

„Odnosi Francuske i Srbije su zaista sjajni i ja kao neko ko zaista voli Francusku znam za taj naš odnos iz Prvog svetskog rata koji je bio veoma značajan. Treba pomenuti i to da Francuska ima i svoj spomenik u Beogradu, a malo je zemalja koje su podigle spomenik nekoj drugoj zemlji“; naglasio je Vesić.

Dodao je da je srećan što su predsednik Makron i predsednik Vučić „resetovali” te odnose na nivo između dva svetska rata kada su, kako je rekao, oni bili na najvišem nivou.

„Francuska ima velike investicije u Beogradu, njihove kompanije samo u Beogradu investiraju oko tri i po milijarde evra. Odnosi su zaista dobri i to je moglo da se vidi u Jelisejskoj palati kada smo bili svi ponosni što smo Srbi“, istakao je Vesić.

Pročitajte još: 

MASAKR U KONGU: U napadu islamista na selo ubijeno 10 osoba

Španac NIJE IMAO KUD: Nadal o Novakovoj dominaciji u Melburnu

Vlasnik UHAPŠEN uz krivičnu prijavu: U vreme karantina 30 osoba u lokalu

HAPŠENJE U PROKUPLJU: Maloletnik osumnjičen za razbojništvo i polno uznemiravanje

„Kada sam sa predsednikom Vučićem i ministrima Sinišom Malim i Tomislavom Momirovićem bio u Jelisejskoj palati tokom razgovora sa predsednikom Francuske Makronom reči je bilo i o njegovoj poseti Beogradu, koja će se desiti do kraja ove godine. On je bio u Beogradu 2019. godine, a pre toga je (bivši predsednik Žak) Širak bio mnogo ranije i od tada je prošlo više od 15 godina. To jasno govori koliko se sad dobro razvijaju francusko-srpski odnosi i kakav je prijateljski odnos uspostavljen između predsednika Makrona i predsednika Vučića. To je u spoljnoj politici najvažnije, lični odnosi i snaga koju vi imate kao predsednik države u međunarodnoj zajednici koja obezbeđuje bolju poziciju za vašu zemlju“, rekao je Vesić.

On je dodao da je ovo, između ostalog, bila tema tokom nedavnih razgovora u Parizu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter