Izvor: Tanjug
08.07.2021 u 12:50
0

DOBRE VESTI ZA 62.000 OSNOVACA! Vesić najavio besplatnu školu sporta uz pregled!

– Grad Beograd je zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta u 12 opština pokrenuo besplatne škole sportova za đake od prvog do četvrtog razreda, a trenutno je najviše prijava za ples i borilačke veštine, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

PROČITAJTE JOŠ:

PODMETANJE TELEKOMU! Lučić za HAPPY: Konkurencija svoje nesupehe prebacuje na politički teren! Telekom se širi i na makedonsko tržište!

TRAGEDIJA U CENTRALNOM ZATVORU: Jutros pronađena dva tela!

U petak druga faza međustranačkog dijaloga – tema MEDIJI

On je naveo da su deca u tom uzrastu „najugroženija“ po pitanju sporta jer sa učiteljicama i učiteljima najmanje rade na fizičkom vaspitanju.

„Želimo toj deci da omogućimo besplatne škole sporta, a tim programom biće obuhvaćeno 62.000 mališana“, rekao je Vesić gostujući na  navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Pojasnio je da će deca moći da se prijavljuju za škole sporta u košarci, fudbalu, atletici, odbojci, rukometu, plesu, borilačkim veštinama i gimnastici.

„Deca će se prijavljivati u školama, a mi smo obezbedili novac za nastavnike koji će dobijati 1.500 dinara po času. Časove će držati studenti i profesori DIF-a, koji su ujedno i napravili programe. Termini su često između dve školske smene kako nastavnici ne bi imali dodatni dolazak u školu. Na taj način smo, primera radi, porodici sa dvoje dece uštedeli sigurno između 30 i 50 evra na mesečnom nivou“, rekao je Vesić.

Namera je, kaže, da svako dete ima priliku da se bavi sportom i da ne zavisi od toga da li roditelji imaju novac.

Istakao je da sport mora da bude dostupan svakom detetu zbog čega će, dodaje, deca dva puta nedeljno imati priliku da pohađaju besplatne škole sporta.

„Da li će neko dete posle toga nastaviti da trenira u nekom klubu i koliko će razviti svoj talenat, potpuno je drugo pitanje. Od januara će ovaj program biti dostupan i u preostalih pet opština“, rekao je Vesić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter