Izvor: HappyBSC
08.11.2021 u 17:13
0

GORAN VESIĆ: Izgradnja beogradskog metroa počinje 22. novembra!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će izgradnja beogradskog metroa početi 22. novembra.

On je još poručio povodom protesta ispred Skupštine grada  da su sve kritike i protesti na ovu temu neosnovani i neargumentovani.

Protivnici gradnje metroa su, kako kaže Vesić u izjavi za medije, oni koji nisu uspeli da realizuju ovaj projekat kada su za to imali priliku i koji obezvređuju zasluge sadašnje vlasti i Grada.

– Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću 4,6 milijardi za izgradnju metroa. Gradiće se prve dve linije, jedna će biti gotova 2028. druga 2030. godine- kazao je Vesić i dodao da su trase izabrane na osnovu egzaktnih istraživanja i planova.

PROČITAJTE JOŠBEOGRAD: Mate Parlov dobija ulicu, a Vudro Vilson spomenik

Odbacujući sve kritike da se metro gradi samo po obodu grada, Vesić je naveo da je plan da metro obezbedi prevoz građanima iz Žarkova, sa Banovog brda, Požešeke ulice, preko Savskog trga i kroz ceo Stari grad do Karaburme i Mirjeva.

Prošle godine potpisan je ugovorni sporazum o radovima na Makiškom polju, a Vesić je najavio da će radovi započeti krajem meseca nasipanjem 1,3 kubika peska na 72 hektara.

Dodao je da će se u februaru potpisati ugovor za izgradnju depoa, dok je u martu planirano potpisivanje ugovora za izgradnju saobraćajnice i istakao da će se „korak po korak“ raditi kako bi metro bio završen do planiranog roka.

Osvrnuo se na to i da će sugrađanima znatno olakšati život proširenje tramvajske mreže, kao i uvođenje BG voza koji će omogućiti stanovnicima udaljenih opština da brzo stignu do centra grada.

Kada je reč o proširenju i modernizaciji BG voza za učešće u tom poslu zainteresovana je ruska kompanija „Sinara“, a zamenik gradonačelnika izrazio je nadu da će sporazumi o saradnji uskoro biti potpisani.

– Krajem novembra predsednik Vučić će otputovati u Moskvu, gde će se sastati sa predsednikom Putinom i ja očekujem da će u tom periodu biti potpisan prvi ugovor kojim će ruska strana imenovati kompaniju koja će raditi BG voz- rekao je Vesić i istako da će, kako je čuo, na železnici u Beogradu raditi ista kompanija koja gradi na „Lastočkoj“ železnici u Moskvi.

PROČITAJTE JOŠRadojičić ugostio predstavnike organizacije „Deca Palilule“

Upitan da prokomentariše aktuelnu temu – sinoćnje urušavanje na gradilištu u Južnom bulevaru, Vesić je poručio da je u pitanju bila lažna vest i zamolio medije da se ne informišu na društvenim mrežama.

– Ono što je nova vest, to je da je Građevinska inspekcija u ovom trenutku već zatvorila gradilište i naložila investitoru da preduzme dodatne radnje za obezbeđivanje sigurnosti- poručio je Vesić.

Prema njegovim rečima investitor koji vrši radove na „problematičnom“ gradilištu imao je dozvolu i potrebnu dokumentaciju za gradnju.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter