Izvor:
01.04.2017 u 22:13
0

GUSTI DIM NADVIO SE IZNAD GRADA: Građani opet palili travu i korov!

Iznad centra grada vidljiv je oblak gustog dima, a uplašeni Beograđani bili su u nedoumici da li je u pitanju veći požar ili je opet neko palio zarasli korov. Ipak, iako se vidi iz skoro svih delova grada požar je izbio u Krnjači u blizini BIP-a.

U pitanju je požar koji je izbio u Krnjači, gori trava u močvari. Naše ekipe su na terenu i već dva sata pokušavaju da otklone ovaj problem – rekli su vatrogasci.

Kako su rekli u MUP-u vatrgosaci, koji su na mestu izbijanja požara, nisu do sada intervenisali s obzirom da objekti nisu ugroženi.

Od kako je počelo lepo vreme, vatrogasne ekipe imaju pune ruke posla. Najčešći uzrok požara koji su se dešavali u poslednje vreme, bili su posledica spaljivanja biljnog otpada bez nadzora, zbog čega se vatra proširi i na okolnu travu, drveće i objekte koji se nalaze u blizini.

Iako je zabranjeno paljenje korova, trave i drugog rastinja, građani to često rade. Pre samo mesec dana, vatrogasac Slobodan Kotur je tokom gašenja požara nastalog usled paljenja trave u Višnjičkoj banji, pao sa litice visoke 12 metara i zadobio teže telesne povrede.

Vatrogasci često apeluju građane da nađu drugačije načine da se reše korova kako ne bi došlo do većih požara i mogućih tragedija.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter