Izvor: HappyBSC
22.11.2021 u 17:25
0

KZM Beograd promoviše socijalnu inkluziju u lokalnoj zajednici

Kancelarija za mlade Grada Beograda u saradnji sa Udruženjem studenata sa hendikepom realizovaće aktivnost edukativnog karaktera u okviru promocije projekta „Vršnjačko mentorstvo i omladinski inkluzivni timovi u lokalnoj zajednici – promoteri socijalne inkluzije”, kroz edukaciju koja će biti održana u sredu, 24. novembra, u 14 časova, u svečanoj sali Matematičke gimnazije u Ulici kraljice Natalije 37. 

Ideja je da se putem vršnjačke edukacije mladima približi pojam socijalne inkluzije, da se upoznaju s najčešćim problemima sa kojima se osobe sa hendikepom susreću, te da se poveća svest društva i zajednice o njihovom značaju.

Vršnjački edukatori, srednjoškolci sa hendikepom približiće grupi mladih pojam socijalne inkluzije kroz znanje stečeno na radionicama u okviru treninga „Promoteri socijalne inkluzije” i iz sopstvenog iskustva. Pored teorijskog dela i prezentacije, osmišljene su aktivnosti koje će biti sprovedene kako bi se postigla interakcija među mladima.

Edukacija obuhvata sledeće teme: osobe sa hendikepom, hendikep i invaliditet, izazovi u društvu, barijere, jednakost i ljudska prava, socijalna inkluzija, modeli pristupa hendikepu, terminologija i bonton, a trajaće jedan čas i 30 minuta.

Projekat je podržan od Ministarstva omladine i sporta. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter