Izvor: beoinfo, happy bsc
16.03.2022 u 17:12
0

LEPE VESTI ZA NAJMLAĐE! Vrtić u Beogradu dobija novu fasadu (FOTO)

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas vrtić „Lipa” gde se izvode radovi na rekonstrukciji fasade objekta za koju je Sekretarijat izdvojio 6,7 miliona dinara.

– Obnova fasade odlično napreduje, očekujem da sve i nadalje protekne u najboljem redu i da se krajem marta, kako je planirano, radovi završe. Ovo je jedan od najlepših starogradskih vrtića, ali od izgradnje 1976. godine nije bilo većih ulaganja u objekat – rekao je Gak.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kombinovani objekat namenjen deci Starog grada u Solunskoj ulici ima 1.827 kvadratnih metara i veliko dvorište od 1.000 kvadratnih metara. Vrtić pohađa 330 mališana raspoređenih u 15 vaspitnih grupa, od jaslica do pripremnog predškolskog programa, koji neometano provode vreme u objektu i dvorištu uprkos radovima.

– U poslednjih pet godina obnovili smo skoro 50 vrtića. Radimo u skladu sa godišnjim planovima koje pravimo, a sa ciljem da obnovimo sve objekte – rekao je Gak.

Nakon obilaska radova na vrtiću „Lipa”, Gak je obišao i starogradski vrtić „Skadarlija” i najavio rekonstrukciju dvorišta.

– Ovaj vrtić ima odlično veliko dvorište u centru grada, obnovićemo ga da bude prilagođeno najmlađima i za to ćemo izdvojiti oko 16 miliona dinara – najavio je Gak, napominjući da je samo za opremu starogradskih obdaništa od 2017. godine uloženo oko 52 miliona dinara.

U sastavu Predškolske ustanove „Dečji dani” na Starom gradu je 11 vrtića sa više od 2.100 dece.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter