Izvor: Tanjug
29.01.2021 u 09:26
0

Najavljuju se nove mere i produžetak radnog vremena

Zamenik gradonačelnika Beograda i predsednika PKS podneli su predlog za produžetak radnog vremena privrednika od 1. februara do 22h.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i ja, u ime Grada Beograda, sastaćemo se danas sa predstavnicima kompanija koje rade u sektoru usluga i podržati njihov predlog da se produži radno vreme u sektoru usluga sa sadašnjih 20 na 22 sata od 1. februara, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Beograda i predsednika PKS podneli su predlog za produžetak radnog vremena privrednika od 1. februara do 22h.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i ja, u ime Grada Beograda, sastaćemo se danas sa predstavnicima kompanija koje rade u sektoru usluga i podržati njihov predlog da se produži radno vreme u sektoru usluga sa sadašnjih 20 na 22 sata od 1. februara, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

SAZNAJTE I OVO

SZO POČINJE ISTRAGU O POREKLU KORONE: Sastali su se sa kineskim naučnicima, slede posete pijacama, bolnicama i laboratorijama

NIKO JE NEĆE VIDETI SEM PSIHOLOGA: Evo kako će izgledati saslušanje najmlađe žrtve Miroslava Mike Aleksića

PROMENE: 10 zdravstvenih ustanova menja naziv, Klinički centar Srbije promenio IME!

DANAS VERNICI SLAVE ČASNE VERIGE: Veruje se da su okovi kojima je Sveti Petar bio okovan ČUDOTVORNI i da donose izlečenje!

– Beogradski privrednici koji rade u sektoru usluga a koji zapošljavaju preko 40 hiljada ljudi tražili su sastanak danas sa Markom Čadežom i sa mnom kako bi nas upoznali sa svojim zahtevima da se od 1. februara produži radno vreme sa sadašnjih 20 na 22 sata – rekao je Vesić.

On je dodao da je njihov zahtev potpuno opravdan i Grad Beograd i Privredna komora Srbije će ga podržati. – Mogu da razumem lekare koji ovu epidemiju posmatraju samo sa zdravstvenog stanovišta. Međutim, ova kriza nije samo zdravstvena već i ekonomska i društvena. Traje već 11 meseci i nanosi teške posledice nacionalnim ekonomijama. Zato mere koje se donose moraju da uvaže i zdravstveni i ekonomski interes. Naš interes je, osim zaštite javnog zdravlja u čemu smo uspešni, jer ima sve manje zaraženih, da 40 hiljada ljudi, koliko ih samo u Beogradu radi u sektoru usluga, ima posao. Da primaju plate i da mogu da prehrane porodice. Oduzimati ovim ljudima posao je nešto na šta ne pristajem – rekao je Vesić.

On je izjavio da sredstva za kupovinu vakcina, opremanje novih bolnica i lekove obezbeđuje srpska ekonomija.

– Ako ona ne radi, nema ni javnog zdravlja. Stoga je svako nerazumevanje zahteva privrede posredno i atak na javno zdravlje – zaključio je Vesić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter