Izvor: Tanjug
04.10.2021 u 15:18
0

Počela akcija „Ðaci vas mole, usporite pored škole“

Edukativnom predstavom o pravilnom ponašanju u saobraćaju za 100 đaka prvaka OŠ „Drinka Pavlović“ počeo je 15. jubilarni ciklus akcije „Ðaci vas mole, usporite pored škole“.

Akcija koju je je organizovao JKP „Parking Servis“ održava se u 17 beogradskih opština i njom su obuhvaćeni đaci prvaci iz 168 osnovnih škola.

PROČITAJTE JOŠ: Goran Vesić se ispred Tiršove izvinio građanima zbog propusta sa parkingom!

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je danas prisustvovao početku akcije, kaže da je reč o najlepšoj i najmasovnijoj akciji posvećenoj deci koja je edukativnog karaktera, jer uče kako da budu bezbedni u saobraćaju.

-Svaki put me zgražava kada neko pijan sedne da vozi auto i time ugrožava sebe i druge, možete da vidite svakog vikenda ljude koji ginu, jer su neodgovorni i za takve vozače bih uveo najstrože kazne koje postoje-rekao je Vesić.

PROČITAJTE JOŠ: NOĆ U BEOGRADU: 4 incidenta na putevima, veliki broj intervencija hitne pomoći

Vesić je naveo da je u Beogradu urađen veliki broj novih ulica i da su građani tražili da se uradi ležeći policajac, jer su primetili da vozači voze neprilagođenom brzinom u takvim uslovima.

-Kada je ulica nova vozači voze takvom brzinom da ljudi žale jer imaju novu ulicu jer su nebezbedni -kaže Vesić.

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović rekao je da mu je posebno zadovoljstvo što su mališani na toj opštini imali prilike da prvi upoznaju saobraćajna pravila i stiču znanja kako da bezbednije putuju do škole.

-U okviru akcije podelili smo simbolične poklone đacima prvacima, ali i direktorima osnovnih škola koji su dobili lopte od „Parking servisa“ i na taj način smo simbolično želeli da pokažemo da nam je važno da brinemo o najmlađima -rekao je Marjanović i dodao da se nada da je ta akcija samo jedna u nizu koja će se održati u saradnji sa Gradom i „Parking servisom“.

Direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković kaže da je pored edukacije mališana o pravilima u saobraćaju važna i edukacija o poštovanju epidemioloških mera, te da su zbog toga učenici dobili maske.

PROČITAJTE JOŠ: OBRENOVAC TUGUJE: Zbog pogibije devojčica u ponedeljak dan žalosti

Najavio je će se uskoro realizovati akcija „đačko parking mesto“, u okviru koje prvaci oslikavaju parking mesta ispred 26 beogradskih škola, a prikupljena sredstva od naplate parkinga sa „đačkog parking mesta“ doniraju se školama u vidu neophodnih rekvizita za rad.

-Prihod sa mesta na kojima se vozači parkiraju ispred škola, ide tim školama i u narednih 20 dana ćemo podeliti pametne table, laptopove i sve ono što su škole naručile -rekao je Čupković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter