Izvor: Beoinfo
15.12.2021 u 11:51
0

RADOJIČIĆ: Komunalne službe Beograda angažovane u punom kapacitetu

Krizna situacija u Obrenovcu i Novom Beogradu kada je reč o snabdevanju električnom i toplotnom energijom je razrešena i sada je u ovim delovima grada sve pod kontrolom, izjavio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i naglasio da tokom dana treba da stigne oko 600 različitih primedaba na grejanje, što je uobičajena frekvencija, s obzirom na to da je u sistemu grejanja čak 319.000 stanova, prenose mediji. 

Govoreći o čišćenju snega, Radojičić je istakao da su gradske komunalne službe sa oko 1.500 radnika bile 24 časa na terenu i davale sve od sebe kako bi grad funkcionisao.  

– Putevi prvog reda u dužini od 1.900 kilometara su putevi koje prve čistimo kada padne sneg. Četiri sata po prestanku snega ti putevi moraju biti prohodni. To je procedura koja je realno ostvariva i koje se mi pridržavamo – istakao je Radojičić.  

Gradonačelnik je podsetio da je nabavljena sva potrebna oprema, te da u ovom trenutku oko 100 kamiona izlazi na teren, 20 multikar vozila i 15 utovarnih mašina.  

– Pala je količina snega koja je inače karakteristična za ceo mesec decembar i u ovim okolnostima svi dajemo svoj maksimum kako bismo situaciju rešili što je moguće pre –  kazao je Radojičić. 

Govoreći o padu stabala, Radojičić je napomenuo da je JKP „Zelenilo – Beograd” imalo oko 750 intervencija do sada, a da je na terenu bilo 350 radnika ovog komunalnog preduzeća. 

– JKP „Zelenilo – Beograd” je veoma ozbiljno gradsko preduzeće i oni dobro rade svoj posao. Sve parkovske površine koje održava ovo preduzeće su na ponos Beograđana i naš cilj je da još više površina bude pod njihovom kontrolom. Tokom cele godine ovo preduzeće vrši orezivanje i uklanjanje suvih i rizičnih stabala. Sada su se lomila i potpuno zdrava stabla pod ogromnim teretom vlažnog snega, koji je za dva dana napadao toliko koliko inače napada tokom celog meseca decembra – kazao je gradonačelnik. 

Prema njegovim rečima, šteta koju su građani pretrpeli biće nadoknađena po predviđenoj proceduri. 

– Svaka šteta od pada stabla koje se nalazi na površini koje održava JKP „Zelenilo – Beograd” biće nadoknađena – rekao je gradonačelnik Radojičić. 

Kada je u pitanju izgradnja Tiršove 2, Radojičić je istakao da je taj projekat od ogromne važnosti ne samo za Beograd već i za region, te da su radovi počeli 11. oktobra. 

– Više od četrdeset godina se govorilo o ovom projektu, ali ga niko do sada nije sproveo u delo. Mnogo se govori o lečenju dece u inostranstvu i svi podržavamo takve akcije, ali moj primarni cilj je da smanjimo broj lečenja dece u inostranstvu. Želim da izgradnjom nove dečije klinike roditelji više ne moraju da idu u inostranstvo i prikupljaju ogromne sume novca za lečenje svoje bolesne dece. Zato je ova klinika od neizmernog značaja za sve nas – istakao je gradonačelnik. 

Kako je gradonačelnik naglasio, juče je obišao radove koji napreduju, u toku je kopanje temeljne jame koja će biti duboka 21 metar. Imaćemo, dodao je, pristupnu saobraćajnicu sa auto-puta, a u blizini je i ginekološka klinika kako bi bolesna novorođenčad brzo bila smeštena u ovu bolnicu na lečenje. 

– Radujem se što ovaj projekat napreduje i verujem da ćemo rok za završetak izgradnje, a to je 2024. godina, ispoštovati – zaključio je Radojičić.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter