Izvor: Beoinfo
12.02.2022 u 10:50
0

RADOJIČIĆ: Pitanje „divljih” građevinskih deponija prioritetno

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić je govoreći o mogućim rešenjima problema „divljih” građevinskih deponija u Beogradu, naveo da je reč o dugogodišnjem problemu, zbog čega je napravljen Akcioni plan za upravljanje otpadom od građenja i rušenja za period od 2022. do 2030. godine, koji podrazumeva korake kojima će ovaj problem biti rešen, prenose mediji. 

– Postoji nekoliko potencijalnih lokacija za novu deponiju građevinskog  otpada, to su Rakovica, Surčin, u blizini groblja Orlovača, u Ostružnici i između Zemuna i Novog Beograda – istakao je Radojičić. 

Gradonačelnik je dodao da se trenutno ovaj otpad odlaže na deponiji u Vinči, gde je cilj da se najmanje 40 odsto otpada reciklira.   

– Dakle, cilj je da se što bolje iskoristi građevinski otpad, budući da se njegovim tretmanom dobija agregat različite granulacije koji se može ponovo koristiti u građevinarstvu. Rešenje problema postojanja „divljih” građevinskih deponija je jedno od prioritetnih pitanja i moguće ga je rešiti samo sistemskim putem – zaključio je gradonačelnik Radojičić.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter