Izvor: Happy BSC
08.02.2022 u 09:52
0

RADOJIČIĆ: Podrška Beograda velikim sportskim takmičenjima i domaćim klubovima

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić saopštio je da Grad Beograd u ovoj godini nastavlja da vodi računa o razvoju sporta i da pruža podršku našim klubovima koji učestvuju u evropskim ligama, kupovima i regionalnim takmičenjima, kao i da pomaže organizaciju značajnih međunarodnih takmičenja u Beogradu. 

– Grad Beograd obezbedio je 10,2 miliona dinara za realizaciju velikih i značajnih sportskih takmičenja međunarodnog karaktera, koji će biti održani u našem glavnom gradu u 2022. godini. Među njima je košarkaški turnir „Euroleaugue Basketball Adidas Next Generation Tournament”, nekoliko plivačkih takmičenja, 7. Serbian Open Indoor Meeting Srpskog atletskog saveza, Evropski kup u kik boksu „Serbian Open”, a tu je i velemajstorski turnir za šahistkinje Šahovskog saveza Beograda. Takođe, značajno je i takmičenje mladih kadeta u rvanju, kao i već tradiocionalna međunarodna biciklistička trka Beograd–Banjaluka – istakao je gradonačelnik.  

On je dodao da Grad Beograd nastavlja da sufinansira beogradske sportske organizacije koje učestvuju i postižu rezultate u evropskim i regionalnim klupskim takmičenjima, te da na ovaj način istovremeno afirmiše ove sportove i mlade takmičare. 

– Za sezonu 2021/22. izdvojili smo 25,8 miliona dinara za podršku 21 sportske organizacije. U pitanju su košarkaški, odbojkaški, vaterpolo, rukometaški, džudo i kuglaški klubovi. Kada imate uspešne sportiste, kao što ih mi imamo, važno je da oni osećaju da imaju podršku svog grada i zemlje. Iz tog razloga je važno ulaganje u sportsku infrastrukturu, u klubove, a samim tim afirmišemo status Beograda kao regionalnog i evropskog sportskog centra. Takođe, i kao gradonačelniku i kao lekaru posebno mi je važno što nastavljamo ulaganja u sportske klubove, takmičenja i mlade takmičare jer sve to doprinosi na samo afirmaciji sporta i sportista, već i svesti o zdravijem stilu života – zaključio je on. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter