Izvor: HappyBSC
14.12.2021 u 12:14
0

Radojičić sa ambasadorom Egipta na koncertu Mohameda Šamsa

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i ambasador Arapske Republike Egipat Amir Aguvejli bili su domaćini na koncertu egipatskog pijaniste Mohameda Šamsa u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Renomirani svetski pijanista koji godinama živi i radi u Njujorku, održao je juče koncert na kome je beogradskoj publici, pred kojom je premijerno nastupio, darovao impresivnu izvedbu repertoara sa delima Baha, Šuberta, Šopena i egipatskih kompozitora. 

– Želim da zahvalim njegovoj ekselenciji, ambasadoru Aguvejliju na organizaciji ovog divnog koncerta i svemu što je uradio na jačanju tradicionalno dobrih odnosa ne samo dve zemlje, Srbije i Egipta, već i Beograda i Kaira tokom svog četvorogodišnjeg mandata. Ovaj koncert jeste na neki način oproštaj ambasadora Aguvejlija od Beograda, ali to ne znači da i u budućnosti nećemo pozivati jedni druge i nastaviti odličnu saradnju u brojnim domenima, posebno u kulturi i turizmu, kao i u decenijama do sada – istakao je Radojičić. 

Gradonačelnik je dodao da je kulturni život veoma važan za naš grad. 

– U nekoliko navrata beogradskoj publici uspeli smo da predstavimo sjajne egipatske umetnike, kao što to činimo i večeras. Siguran sam da ćemo to nastaviti i u narednom periodu, te da će i srpski umetnici predstavljati našu kulturu u Egiptu. Beograd je oduvek bio grad koji je rado dočekivao goste iz svih zemalja, a naročito nama bliskih zemalja, poput Egipta. Zahvaljujem i direktorki Kolarčeve zadužbine, gospođi Dimitrijević na tome što je omogućila da se ovaj koncert održi u ovom čuvenom zdanju – zaključio je Radojičić. 

Prema rečima ambasadora Aguvejlija, koncert je ujedno bio i prilika da se podsetimo srpsko-egipatskog prijateljstva dugog 113 godina, a najavio je i da će krajem januara u Šarm el Šeiku biti organizovana Nedelja srpske kulture i pozvao sve da posete Egipat. 

Koncertu je prisustvovala i supruga predsednika Republike Srbije Tamara Vučić, kao i više od dvadeset ambasadora diplomatskog kora u Beogradu. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter