Izvor: telegraf
04.07.2021 u 13:35
0

REŠENA MISTERIJA SA ADE: Beograđani mislili da su videli AJKULU – evo šta je ISTINA (VIDEO)

Koja je to kreatura juče uplašila plivače na Adi? Nakon brojnih komentara, stručnjaci za rečnu faunu skrenuli su pažnju o kakvoj se “nemani” zapravo radi.

VAŽNO: 

OBELEŽAVANJE DANA BORACA: Vence položili Ana Brnabić, Ivica Dačić i Darija Kisić Tepavčević (VIDEO, GALERIJA)

DOKTOR ILIĆ OTKRIO ZA HAPPY TV: Komisija ne pravi razliku između KAVEZA I KREVECA?! Otkrivena POLITIČKA POZADINA JEZIVOG IZVEŠTAJA za socijalne ustanove

DR DRAGUTINOVIĆ EKSLUZIVNO ZA HAPPY TV: Ovo je ključno i jedino rešenje protiv novog DELTA SOJA ako želimo da dočekamo mirnu jesen!

VREMENSKA PROGNOZA ZA 4. JUL: Idealan dan za šetnju!

„O ONOME O ČEMU SANJAŠ NIKADA NE TREBA PRIČATI“: Iva Štrljić za HAPPY BSC o uspesima, snovima, planovima… (INTERVJU/FOTO)

Snimak koji je jedna od posetilaca Ade Ciganlije napravila juče kružio je društvenim mrežama, a završio i u brojnim medijima. Uprkos napisima, nije u pitanju ni ajkula, ni monstrum, ni čudovište iz Loh Nesa, već riba zvana tolstolobik koja je – bezopasna.

Onaj koji je juče viđen definitivno je odrasla jedinka sivog tolstolobika, ili velikoglavog šarana, kako se još naziva, pliva blizu površine i hrani se planktonima. Za ljude je potpuno bezopasan.

Tolstolobik je riba iz grupe šarana, srebrnastih bokova a tamno sivih leđa. Glava mu je specifična i velika zbog čega je i dobio nadimak “glavonja”. Naziv tolstolobik poštiče iz ruskog jezika (tolstij lob znači na ruskom debelo čelo). Poreklo mu je iz severnoistočne Azije, sa sliva reke Amur.

Postoji dve vrste tolstolobika: sivi tolstolobik (Hypophthalmichthys nobulus) i beli tolstolobik (Hypophthalmichthys molitrix). Ove vrste se više razlikuju po boji nego po anatomiji, a zanimljivo je da se te dve vrste ne mešaju prilikom parenja u prirodnim uslovima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter