Izvor: Tanjug
02.09.2021 u 13:09
0

ŠOKANTNO: Investitor radova na urušenoj zgradi na Vračaru NEGIRA KRIVICU

 Investitor radova B.S. koji se sumnjiči za odgovornost zbog urušavanja dela zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru 16. jula saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a istraga je proširena na još jednog investitora.

PROČITAJTE JOŠ: KORUPCIJA u katastru Novi Beograd: 100 evra u koverti za podnošenje zahteva

On je tužiocu rekao da nije kriv i da je radio sve po propisima, te da je imao angažovane izvođače radova, ali nije hteo da odgovara na pitanja.

Ovaj postupak je u međuvremenu proširen na još jednog investitora čije je saslušanje zakazano za 23. septembar, a policija proverava podatke za još jedno lice koje je bilo zaduženo kao šef gradilišta.

U tužilaštvu će danas biti saslušan i jedan od izvođača radova.

Postupak se u ovom slučaju vodi protiv sada ukupno pet osoba, zbog krivičnog dela – teško delo protiv opšte bezbednosti.

Prošle sedmice je saslušan jedan od izvođača radova D.R

VAŽNO: UHAPŠENE četiri osobe zbog malverzacija sa građevinskim parcelama na Voždovcu

U daljem toku postupka tužilaštvo će naložiti gradevinsko-tehnicko veštačenje, ispitaće oštećene i svedoke i sprovesti sve druge dokazne radnje nakon čega će doneti odluku o daljem toku postupka.

Nakon uviđaja, izjava i pregleda dokumentacije, tužilaštvo je ocenilo da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena, odnosno da je bila obezbeđena suprotno propisima i projektu koji je odobren, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

Nadležna inspekcija je po hitnom postupku naložila sanaciju temeljne jame kako bi se obezbedilo gradilište i sprečilo dalje urušavanje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter