Izvor: Novosti
12.08.2021 u 07:42
0

SPOMEN-OBELEŽJE DUŠKU RADOVIĆU NA TOPLIČINOM VENCU: Evo koje će sve legende dobiti svoje mesto u Beogradu!

Legenda Beograda Duško Radović dobiće spomen-obeležje na Topličinom vencu. Ova inicijativa usvojena je juče na sednici Komisije za imenovanje spomenika i nazive trgova da obeležje dobije čuveni pisac i novinar.

Između ostalog, doneta su i odluke da se muzičaru Milanu Mladenoviću podigne spomen-ploča, kao i žrtvama ratova od 1990. do 1999. godine, a i jedinom preživelom Srbinu u masakru u Glini 1941, Ljubanu Jednakom. Odlučeno je i da se imenuje skver Milene Dravić i Dragana Nikolića na Vračaru, kao i da jedan park dobije književnik Milan Oklopdžić, poznatiji kao Mika Oklop.

VAŽNO:

ZAHVALNI PRAVOSLAVNOJ BRAĆI-SRBIMA: Mediji u Grčkoj ističu ulogu naših vatrogasaca u borbi sa vatrenom stihijom

U EMISIJI „POSLE RUČKA“: „Problem Srbije nisu VISOKE CENE, već NISKI PRIHODI!“

SNAŽNA PORUKA PREDSEDNIKA VUČIĆA: Kada vidite Beograd na vodi setite se kada smo maštali o tome – SNOVI STVARAJU BUDUĆNOST! (VIDEO)

Kako je obrazloženo u inicijativi da Duško Radović dobije obeležje na Topličinom vencu, naredne godine se navršava 100 godina od njegovog rođenja, što je povod da se spomen-obeležje podigne.

– Bitno je da slavni književnik na stogodišnjicu rođenja dobije bistu u prestonici – navedeno je u inicijativi.

Na predlog Udruženja ratnih vojnih invalida, odlučeno je da se novo spomen-obeležje žrtvama rata i braniocima otadžbine stradalima u ratovima 1990. do 1999. godine podigne na javnoj zelenoj površini, na skveru između Hajduk-Veljkovog venca i Nemanjine ulice, ispred Železničkog muzeja. Javna površina ispred ulica Mileševske i Cara Nikolaja poneće naziv Skver Milene i Gage. Prostor ispred Bulevara kralja Aleksandra 84 nazvaće se Parkom Mike Oklopa, po književniku Milanu Oklopdžiću. Takođe, usvojena je inicijativa Zadužbine „Milan Mladenović“ za spomen-ploču muzičaru na zgradi u Ulici Milutina Milankovića 23, kao i inicijativa Udruženja „Mazal – Jevrejsko žensko društvo“ da se postavi obeležje na zgradi Robnog magazina „Buli“ u Ulici kralja Petra 19.

Stepenište od Gardoške ulice do platoa Milenijumske kule u Zemunu biće nazvano po istoričaru Miodragu A. Dabižiću. Na predlog Saveza jevrejskih opština biće postavljeno obeležje „Kamen spoticanja“ na trotoaru ispred ulaza zgrada u ulicama Kosmajskoj 9, Solunskoj 8, Dobračinoj 30, u Gundulićevom vencu 53 i Ulici Andre Nikolića 29.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter