Izvor: TANJUG
31.10.2022 u 10:35
0

SUTRA POČINJE GREJNA SEZONA U BEOGRADU: Krenule tople probe, radijatori će biti topli!

U Beogradu se od danas sprovode tople probe, radijatori u stanovima biće topli, a zvanična grejna sezona počinje sutra, 1. novembra, ističu iz JKP „Beogradske elektrane“.

IZJAVA GRADONAČELNIKA ŠAPIĆA: Odluka o odlaganju grejne sezone dobra i racionalna

– Ove godine je malo neuobičajen, odložen početak grejne sezone, ali Beogradske elektrane su od danas krenule sa isporukom toplotne energije. Danas su tople probe – prvo puštanje u sistem, koje je uvek zahtevno, a od sutra počinjemo redovan režim isporuke toplotne energije – rekla je izvršna direktorka za proizvodnju toplotne energije „Beogradskih elektrana“ Ivana Kalanja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ona je istakla da su „Elektrane“ obezbedile sve potrebne energente, a zaključeni su i ugovori sa „Srbijagasom“ za prirodni gas.

– Mazut je u rezervoarima i svi ostali energenti. Sve ide kako treba – rekla je Kalanja.

Navela je da su tzv. „hladne“ probe vršene u periodu od 1. do 10. oktobra. i da je sistem bio potpuno tehnički spreman.

– Naravno, kada se prvi put pušta u toplom režimu, odnosno kada dođe do zagrevanja, bude tu još nekih poremećaja i dodatnih podešavanja i to ćemo upravo raditi danas i narednih dana – rekla je Kalanja.

Kako je dodala, temperatura u stanovima će biti 20 stepeni, ili jedan stepen više ili manje.

Piručila je i da do obustave grejne sezone neće doći, ali da su mogući prekidi grejanja, koji su definisani pravilima o radu i odlukom o snabdevanju toplotnom energijom u Beogradu.

– Kada je temperatura preko 15 stepeni, ima gašenja, kada se spusti ponovo na 12 stepeni, idemo ponovo u isporuku toplotne energije – rekla je Kalanja.

Grejna sezona traje do 15. aprila, sa obavezom da se do 3. maja bude u pripravnosti, pa čak i nakon tog „roka“, ako meesec bude hladan, pojašnjava ona i dodaje da sve zavisi od vremenskih uslova.

– Mi smo spremni. Niko ne može da predvidi situaciju, u Evropi se pooštrava svaki dan. Mi imamo ugovorene količine gasa, zalihe mazuta, i trudićemo da građani ne osete krizu – poručila je Kalanja.

Ukoliko u prvim danima neki objekat nema grejanje, građani mogu da pozovu dispečerski centar i to prijave, na broj telefona 011/2093011.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter