Izvor: beoinfo
25.02.2021 u 16:06
0

SVE O TREĆOJ LINIJI METROA: Povezivaće Novi Beograd i Banjicu, a ovako će izgledati TRASA

Na sednici radne grupe za izgradnju beogradskog metroa razmatrana su rešenja i konceptualni dizajn treće linije metroa, koja bi trebalo da poveže Novi Beograd i Banjicu. Linija će, prema najavama zamenika gradonačelnika Gorana Vesića imati 21 stanicu, a predviđeno vreme vožnje od prve do poslednje stanice treće linije biće 34 minuta.

NE PROPUSTITE

GENIJE SA ROBIJE U zatvoru proveo 30 godina, očistio se i diplomirao na fakultetu (FOTO)

ANĐEO VAKCINACIJE! Učenik (14) osmislio kompjuterski sistem i zakazao vakcinisanje protiv KORONE za 550 ljudi

Sutra KONAČNA ODLUKA O NOVIM MERAMA: Krizni štab zaseda ujutru u osam sati!

– Treća linija beogradskog metroa treba da poveže Novi Beograd i Banjicu. Linija će imati 21 stanicu: Surčinska ulica, Blok 61, Gandijeva, IMT, Blok 42, Arena, Ušće, Pristanište, Trg republike, Narodna skupština, Manjež, Višegradska, Prokop, Autokomanda, Vitanovačka, TC Stadion, naselja Braća Jerković i Stepa Stepanović, Trošarina, Banjica i trolejbuska okretnica na Paunovom bregu – naveo je Vesić

Vesić je podsetio da se znaju trase prve dve linije metroa, a da se uporedo radi na rešenjima i konceptualnom dizajnu treće linije.

– Treća linija će imati ukrštanje sa prvom linijom na Trgu republike, a sa drugom linijom kod parka Manjež – rekao je Vesić.

On je dodao da je razmatrana mogućnost povezivanja druge i treće linije metroa u Zemunu.

– Ta deonica bi uključila samo nekoliko kilometara i taj predlog je dat na razmatranje projektantu u ovom poslu, kompaniji Egis. Prema tom predlogu, treća linija bi u stvari počinjala tamo gde se završava druga linija. Takvu situaciju imamo u Mirijevu, gde se završavaju prva i druga linija. Takvo bi rešenje dodatno olakšalo funkcionisanje stanovništva – naveo je Vesić.

JASENOVAC USTAŠKA KLANICA

OVA PRIČA O USTAŠKIM ZLODELIMA ČUPA SRCE! Časne sestre su nam u dečjem logoru davale hleb sa tucanim staklom

Rođak srpskog genija za Hepi TV: Nikola NIKADA nije rekao da je HRVAT, pa ubili su mu preko 90 članova porodice!

INTERVJU! MARKO PIPIĆ (14), DARIN BRAT: Naš narod ne sme da zaboravi Jasenovac

Ovo retko ko zna! VAGONI SMRTI SU ODJEKIVALI REČIMA POZNATE SRPSKE PESME! Plakali su i pevali je BOREĆI SE ZA VAZDUH na putu do JASENOVCA!

Vesić je ponovio da će u maju biti raspisan konkurs za idejno arhitektonsko rešenje prvih 17 stanica beogradskog metroa.

– Pozvaćemo naše arhitekte s ciljem da svaka stanica bude drugačije dizajnirana, da oslikava taj deo grada ili neki detalj iz istorije Srbije i Beograda – rekao je Vesić.

Sastanku su prisustvovali glavni gradski urbanista Marko Stojčić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević i direktor JKP Beogradski metro i voz Stanko Kantar.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter