Izvor: telegraf
18.08.2021 u 12:40
0

U PETAK POČINJE PRIJAVA: Pogledajte kompletan postupak kako do povraćaja novca za udžbenike 1. i 2. razreda

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da u petak počinje prijavljivanje na javni poziv za dodelu bespovratnih novčanih sredstava u visini osnovnog paketa udžbenika za decu prvog i drugog razreda. On je podsetio da je prošle nedelje raspisan javni poziv, a svi roditelji od 20. avgusta do 30. septembra mogu da podnesu prijave.

– Novac mogu da dobiju roditelji ili zakonski zastupnici učenika prvog i drugog razreda javnih osnovnih škola u Beogradu. Pravo na to ima njih 34 hiljada, a potrebno je da se ode do škole po potvrdu da je dete upisano u prvi ili drugi razred, uz napomenu da već ne koristi besplatne udžbenike po programu Ministarstva prosvete, i o kom izdavaču je reč. Uplaćujemo sredstva za udžbenike iz četiri predmeta: srpski jezik, matematika, svet oko nas i izabrani strani jezik. Cene se razlikuju od izdavača do izdavača, doduše mnogo, tako da će otprilike svaki roditelj dobiti po šest hiljada dinara – naveo je Vesić.

VAŽNO:

DAČIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ OTKRIO TAJNU O DIPLOMATIJI SRBIJE: Evo kako su vođeni pregovori Avganistana i talibana!

GRUBJEŠIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Srbija bi trebalo da PRIMI IZBEGLICE iz Avganistana! To bi bio MUDAR POTEZ!

SRPSKI ISTORIČAR OBJASNIO SVETU ŠTA SE DOGODILO U JASENOVCU! Sramno je da se prekraja istorija holokausta! (FOTO)

DR TIODOROVIĆ SAOPŠTIO TRAGIČNE VESTI: Mladić (22) preminuo od KORONE – bio nevakcinisan!

Potrebno je i očitati ličnu kartu i doneti kopiju platne kartice na kojoj se vidi broj žiro računa.

– Na sajtu Grada i Fondacije za mlade talente postoji formular za onlajn prijavljivanje. U školama će imati pomoć tehničkih sekretara prilikom prijavljivanja ako to ne mogu sami da urade, a takođe će moći se prijave i ličnim dolaskom. Nećemo čekati da se završi konkurs, već kako ko bude ispunjavao uslove, novac će biti uplaćivan u roku od nekoliko dana – istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika pozvao je Beograđane da iskoriste ovu pomoć Grada Beograda. Vesić je podsetio i da 1. septembra počinje podela tableta za 67.592 učenika trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda, sa besplatnim internetom, kao i digitalne udžbenike.

– Mnogo projekata sam radio prethodnih godina, ali nijedan mi nije toliko drag kao ovaj zahvaljujući kojem će deca dobiti tablete i udžbenike. Najbolje ulaganje jeste ulaganje u decu – rekao je Vesić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter