Izvor: tanjug
29.10.2021 u 11:35
0

Vakcinisano 34 korisnika Dnevnog boravka „Sunce“

U Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu danas je 34 korisnika primilo Fajzer i Sinofarm vakcinu.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, koja je prisustvovala vakcinaciji, rekla je da će se u toku dana i u Dnevnom boravku „Sunce“ vakcinisati 10 korisnika.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ SAOPŠTIO OHRABRUJUĆU VEST: BROJ ZARAŽENIH PADA PETI DAN ZAREDOM

-Važno je da omogućavamo vakcinaciju u dnevnim boravcima jer moramo imati u vidu da ovi korisnici imaju smetnje u razvoju i da ovo okruženje njima ne pravi nelagode- rekla je Stanisavljević i dodala da je i roditeljima korisnika omogućena vakcinacija.

Stanisavljević je zahvalila ekipama doma zdravlja koji su izašli na teren da vakcinišu korisnike Centra i istakla da je do sada više od 323 korisnika te ustanove vakcinisano.

Navela je da među korisnicima ima onih koji se vakcinišu prvi put, ali i onih koji su primili treću dozu.

Istakla je da je u Prihvatilištu za stara i odrasla lica do sada oko 90 odsto korisnika vakcinisano, kao i da ekipe doma zdravlja na svake dve nedelje dolaze u tu ustanovu kako bi se vakcinisali novi korisnici.

PROČITAJTE JOŠ: NAJNOVIJI PODACI: Evo koliko je dece obolelo od korone u osnovnim i srednjim školama

Direktor Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Petar Jordanov iskazao je zahvalnost Sekretarijatu za socijalnu zaštitu, Ministarstvu zdravlja kao i domu zdravlja na tome što su omogućili vakcinaciju korisnika u toj ustanovi.

-Akcija vakcinacije korisnika je veoma važna jer ne moraju da idu na punktove da se vakcinišu, već ekipe iz doma zdravlja dolaze. Zahvaljujući vakcinaciji približavamo se punom kapacitetu rada u ustanovi- rekao je Jordanov.

Majka korisnice Centra Biljana Popović kaže da je imunizacija važna za osobe koje imaju različite zdravstvene probleme, te smatra da je to jedino rešenje u borbi sa virusom korona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter