Izvor: tanjug
21.12.2021 u 18:29
0

VESIĆ: Beogradu je potreban sistem javnih bicikala

Beograd je veliki grad kojem je u prevozu potreban sistem javnih bicikala, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da je plan da u naredne četiri godine u prestonici bude oko 100 kilometara biciklističkih staza.

On je to rekao na sednici Skupštine grada na kojoj je usvojen Predlog plana mesta za postavljanje stanica za iznajmljivanje javnih bicikala, navodeći da je planom predviđeno da se napravi 150 stanica javnih bicikala, a na svakoj će biti po 10 bicikala.

-Odlučeno je da se bicikli ostavljaju i preuzimaju isključivo na stanicama predviđenim za tu namenu. Cilj je da što više promovišemo prevoz biciklom, što smo i prethodno činili postavkom baznih stanica u javnim garažama ili na Adi Ciganliji -rekao je Vesić.

Kazao je i da bi dolaskom partnera tvaj sistem bi dodatno bio unapređen.

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović rekao je da je donošenjem ovog plana stvoren novi pravni osnov za postavku stanica i iznajmljivanje.

Odbornici su usvojili izmene i dopune Odluke o naknadama za korišćenje javnih puteva na teritoriji Beograda kojima su, kaže Rafailović, predviđene olakšice za korišćenje javnih puteva.

-Mikro pravna lica imaće olakšice za 50 odsto na postojeći iznos, a mala pravna lica 70 odsto na postojeći iznos- objasnio je Rafailović.

Odbornici su usvojili i izmenu Odluke o nekategorisanim putevima čime se, kako je rekao, uvodi red u način evidencije nekategorisanih puteva, što je povereno gradskim opštinama na čijoj se teritoriji nalaze.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter