Izvor: Tanjug
18.08.2021 u 21:40
0

VESIĆ: Bregović je mnogo učinio za promociju Beograda

 Zamenik gradonačelnika Goran Vesić podelio je danas zadovoljstvo sa Goranom Bregovićem što će večeras sa Bijelim dugmetom svirati u Beogadu i otvoriti Bir fest, i naglasio da je Bregović jedina osoba pored Novaka Ðokovića koja najviše radi na promociji Beograda.

VAŽNO:

DAČIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ OTKRIO TAJNU O DIPLOMATIJI SRBIJE: Evo kako su vođeni pregovori Avganistana i talibana!

VUČIĆ PORUČIO: Uvek ćemo pomagati naš narod na Kosovu!

U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ SAZNAJTE: Da li nas korona pobeđuje, šta očekuje Kosovo posle dolaska Avganistanaca?

DR TIODOROVIĆ SAOPŠTIO TRAGIČNE VESTI: Mladić (22) preminuo od KORONE – bio nevakcinisan!

Vesić je naglasio da ne postoji osoba koja je više promovisala Beograd i našu muziku i učinila više na promocji Grada od Bregovića.

Iako je rado viđen u svetu Bregović je, kako kaže Vesić, srećan što će nastupati u Beogradu, jer je ipak najlepše svirati kod kuće.

„Večeras nastupa na Ušću, sutra će ga videti u Nici. Svaki dan u nekom delu sveta priča svoju muzičku priču o Beogradu“, naveo je Vesić i podsetio da će na Bir festu nastupiti 60 bendova.

„Ako izuzmeo jedan novogodišnji koncert ovo je prvi njegov besplatni koncert u Beogradu posle 1977. godine i Hajdučke česme, koji važi kao jedan od njaznačajnijih u istoriji Beograda“, rekao je Vesić.

Vesić je dodao da je Bregoviću pokazao zgradu Skupštine grada –

Dvor sa kraja 19. veka.

„Pokazao sam mu i “Legiju časti“ koju smo 1920. godine dobili od Francuske Republike i koju Beograd s ponosom čuva. S obzirom na to da je dugo živeo u Parizu, zna šta to znači kada su u pitanju odnosi Francuske i Srbije“, rekao je Vesić i naglasio da su mu uvek prijatni razgovori s Goranom koji dobro poznaje istoriju.

Zamenik gradonačelnika podsetio je da je Bir fest naša najveća manifestacija.

Srećan samo što smo ove godine uspeli da je organizujemo, ulaz je besplatan ali uz poštovanje epdemioloških mera – neophodna je potvrda o vakcinaciji, preležanoj koroni ili negativan PCR, rekao je Vesić.

Onaj ko nema potvrdu, kod TC Ušće moći će da uradi brzi antigen test, dodao je Vesić i naglasio da se sve to radi kako bi svi bili sigruni da se niko neće zaraziti.

Mislim da je to dobar princip i Beograd to radi kao suorganizator ovog događaja, a to je bio slučaj na svakom koncertu koji je tokom leta održan.

To je bila naša odluka jer je ovo jedini način na koji Grad Beograd „pristaje“ na organizaciju muzičkih događaja. Tako će biti i na zatvaranju BELEF-a, na koncertu Plasida Dominga, a tako će biti i ubuduće sve dok traje ovakva epidemiološka situacija, rekao je Vesić.

Na ovaj način svi želimo da pokažemo da Beograd živi“ i da je „Beograd svet“, rekao je Vesić i naglasio da nema puno gradova u Evropi gde se u ovom trenutku održavaju ovako veliki festivali.

Beograd može da pokaže da živi punim plućima, zbog čega je i slogan tokom čitavog leta bio „Beograd živi“, rekao je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter