Izvor: tanjug
23.11.2021 u 10:13
0

VESIĆ: Metro nije političko pitanje, korist za sve građane

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da je početak izgradnje metroa istorijski trenutak za Beograd i Srbiju i istakao da to nije političko pitanje i da bi svi trebalo da se raduju najznačajnijem infrastrukturnom projektu u Beogradu u 21.veku.

Vesić je kazao da do sada nije bilo snažne političke volje da se izgradi beogradski metro, ali ni novca jer, kako kaže, metro može da izgradi samo snažna ekonomija.

-Nije bilo urbanističkih preduslova, sada imamo sve urbanističke planove, a nije bilo ni zakonskih preduslova jer nije postojao Zakon o metrou , koji je inače usvojen tokom ove godine. Sada su se stekli svi uslovi da gradimo metro i to istorijska stvar jer metro naš najznačajniji infrastrukturni projekat u Beogradu u 21.veku -rekao je Vesić. 

Naveo je da su iza projekta izgradnje metroa stali Vlada Srbije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i da država daje 4,6 milijardi evra za metro, a 1,3 milijardi evra za proširenje kapaciteta BG voza.

-Grad Beograd ne bi mogao da gradi metro bez podrške predsednika i vlade -rekao je Vesić.

Naveo je da se osim metroa radi i proširenje BG voza i dodao da će do kraja godine biti potpisan međudržavni sporazum između Srbije i Rusije koji obezbeđuje da ruska strana učestvuje u gradnji BG voza.

Kako kaže, postojeći kapaciteti BG voza biće prošireni sa 104 polaska na oko 500 polazaka.

-Sada postoji veza između Batajnice i Ovče i Resnika, uradićemo duple koloseke prema Lazerevcu i Mladenovcu, novu prugu preko Surčina i Obrenovca, svaka prigradska opština imaće BG voz na svakih 10, 12 do 15 minuta u špicu -rekao je Vesić.

Naveo je da će se BG voz spajati sa metroom i da će na prvoj liniji biti četiri presedačke stanice, a na drugoj liniji dve, kao i da će sa novom linijom tramvaja u dužini do 42 km činiti jedinstvenu celinu i da će svaki deo grada biti integrisan sa centrom prestonice.

Na pitanje o jednoglasnoj odluci beogradskog odbora SNS da predloži Aleksandra Vučića za predsednika stranke na predstojećoj sednici skupštine SNS, Vesić je kazao da je to očekivano jer je Vučić , kako je istakao, najzaslužniji za uspehe te SNS i da je personifikacija stranačke politike i ekonomskih uspeha Srbije.

-Za nas u stranci to se nikada nije ni dovodilo u pitanje. Siguran sam da će Vučić prihvatiti predlog stranke i da će ostati na čelu SNS -rekao je Vesić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter