Izvor: Beoinfo
13.12.2021 u 10:52
0

VESIĆ: Na terenu 3.142 radnika javnih preduzeća

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je u Beogradu na terenu 110 vozila „Beograd-puta”, 90 velikih kamiona i 20 manjih, kao i 15 mašina za utovarivanje soli.

Vesić je istakao da su padavine za dan i po ekvivalentne su mesečnim, zbog čega je velik broj radnika 24 sata angažovan na terenu i izrazio im veliku zahvalnost na požrtvovanosti. 

– Oko 300 radnika „Beograd-puta” radi duže od 24 sata, tako da su angažovani maksimalni kapaciteti. Zbog teškog snega oboren je velik broj stabala i bandera. Sinoć do 24 sata, samo „Zelenilo” je intervenisalo 205 puta, a danas je čak 505 zahteva. Palo je više od tri stotine stabala u gradu, 41 bandera javne rasvete, EDB-a, Telekoma i drugih, što se nikada nije dogodilo – naveo je Vesić. 

On je precizirao da je od jutros bilo skraćeno devet gradskih linija i trinaest prigradskih, kao i da su dve linije u međuvremenu puštene.

– Trenutno imamo 524 linije koje funkcionišu besprekorno, a na njima saobraća 1.379 vozila javnog prevoza. Koordiniram sa svim direktorima javnih preduzeća, tako da se svi problemi rešavaju u najkraćem mogućem roku. U Beogradu se od snega čisti 1.900 kilometara ulica prvog prioriteta i 500 kilometara ulica drugog prioriteta. Ulice prvog prioriteta, kojima se kreće javni prevoz, prohodne su i upravo smo počeli da radimo ulice drugog prioriteta. Pored toga, postoji još oko 300 kilometara republičkih puteva koje održavaju „Putevi Srbije”, tako da se ukupno 2.800 kilometara ulica i puteva u Beogradu održava – kazao je Vesić. 

Noćas je bačeno oko 900 tona industrijske soli i oko 400 tona mešavine kamenog agregata i soli, što je i preventivno rađeno pre snega. 

– Radnici „Beograd-puta” uradili su velik posao, ali i ukupno 3.142 radnika svih preduzeća angažovanih na terenu, sa 814 mašina. Osim ulica, čišćena su stajališta javnog prevoza, prilazi bolnicama, vrtićima, školama, kovid ambulantama i drugim javnim ustanovama – rekao je Vesić i zahvalio svim radnicima, kao i policiji i vatrogascima i naveo da je mnogo životnih priča u kojima su oni pomogli ljudima. 

– Svi su oni heroji i njima dubok naklon – poručio je Vesić i dodao da je najteža situacija u Obrenovcu, gde je otkazan odlazak dece u škole jer nema grejanja.

On je naglasio da je stalno u vezi sa predsednikom opštine i da sada ima vode, a da je akcenat na tome da se reši situacija u TENT-u, kako bi ova opština dobila grejanje. 

Vesić je apelovao i na građane da očiste sneg ispred svojih zgrada i poslovnog prostora i zamolio ih da imaju razumevanja jer „u situaciji elementarne nepogode ne može sve odjednom da se završi”. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter