Izvor: Tanjug
23.08.2021 u 20:34
0

VESIĆ: Nema nijednog razloga da školska godina ne započne normalno

 Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, komentarišući različite najave u vezi s početkom školske godine izjavio je danas da ne vidi nijedan razlog da školska godina ne započne normalno s đacima u klupama, kako je bilo pre korone.

VAŽNO:

UŽASI NA KOSOVU NE PRESTAJU! Grupa Albanaca pretukla srpskog DEČAKA (12)

SLIKA GOVORI VIŠE OD HILJADU REČI: Mali podelio fotografije NAJLEPŠEG DELA BEOGRADA koji su sugrađani ranije IZBEGAVALI! (FOTO)

CIPRIJANI: Definitivno razmišljam o ulaganju u Beograd – imate sjajnog predsednika!

KORONA PRESEK: Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

Krizni štab treba da donese što pre ovakvu odluku kako bi se pripremile i škole, odnosno roditelji i učenici, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

„Stav koji sam izneo u ime Grada Beograda više puta sam rekao javno i ponoviću: školska godina treba da počne s đacima u klupama. Za to ima mnogo argumenata „za” i nijedan „protiv”. Prvo, deca su već izgubila godinu i po dana normalne nastave, jer je svakome jasno da onlajn nastava ili slušanje predavanja na televiziji nije istog kvaliteta kao nastava u školi“, rekao je Vesić.

Da je tako, pokazuje, kako kaže, frapantan podatak da je u Beogradu prošle godine u osnovnim školama bilo 70 odsto više odličnih đaka.

„To nije ni normalno, a ni moguće u regularnim uslovima. Ako bi deca izgubila još godinu nastave, u njihovom obrazovanju bi nastale takve praznine koje nikada ne bi mogla da nadoknade. Drugo, ako posmatramo epidemološke mere, deca su sigurnija u školi nego kod kuće, posebno stariji osnovci i srednjoškolci“, rekao je Vesić.

U školi se nose maske, poštuju se epidemiološke mere i postoje dezobarijere, dok su srednjoškolci uvek van kuće na druženjima gde se nijedna mera ne poštuje, istakao je on.

„Treće, još jedna godina bez nastave u školi ostavila bi teške posledice na socijalizaciju dece koja im je u tom uzrastu i te kako potrebna. Kao i kod odraslih, niko ne vodi računa o mentalnom zdravlju ljudi. I na kraju, ako deca ne idu u školu, roditelji mlađih osnovaca ne mogu da odlaze na posao jer nemaju kuda s decom. Tako bi odluka o onlajn nastavi napravila probleme u funkcionisanju privrede. Sve su ovo razlozi zbog kojih deca treba da krenu normalno u školu od 1. septembra“, rekao je Vesić.

On je dodao da se nada da će ovakva odluka biti doneta brzo i dodao da će stav Beograda biti isti i kada su u pitanju druge restrikcije koje se najavljuju.

„Biću protiv bilo kakvih restrikcija, jer one ne daju rezultate i samo su alibi – odluke. Restrikcije su bile nužne kada se korona pojavila, jer nije bilo leka i trebalo je zaustaviti širenje virusa a pritom dati šansu lekarima da upoznaju virus i naučnicima da pronađu lek. Sada kada lek imamo, odnosno vakcinu, i kada je bar u Srbiji dostupna svima, svako ko ne uzme lek čini to na svoju odgovornost. Ne može većina ljudi da bude talac manjine“, poručio je Vesić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter