Izvor: Happy BSC
17.11.2021 u 11:30
0

Vesić podelio tablete učenicima Bogoslovije Svetog Save

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić podelio je danas 59 tableta za učenike Srpske pravoslavne bogoslovije Svetog Save, dok je predavačima Bogoslovije Grad Beograd obezbedio 14 laptopova.

Vesić je podsetio da su prethodno tablete dobila sva deca u Beogradu od trećeg do šestog razreda, dok su njihovi nastavnici dobili laptopove.

PROČITAJTE JOŠ: BEOGRAD: Zbog kvara na toplovodu deo Banovog brda bez grejanja

– Imao sam čast da posetim Bogosloviju Svetog Save, jednu od naših najznačajnijih obrazovnih institucija sa najdužom tradicijom u Beogradu, koju je osnovao Dositej Obradović tokom Prvog srpskog ustanka – rekao je Vesić i dodao da Grad Beograd hoće da stane iza svake naučne institucije, a Bogoslovija je jedna od najznačajnijih. 

On je izrazio uverenje da će tableti i laptopovi pomoći učenicima i predavačima da unaprede nastavu, jer se polaznici Bogoslovije pripremaju za poseban posao i važnu društvenu aktivnost i dodao da će ta deca sutra biti sveštenici i prenosiće božje reči, ali i pomagati da budemo bolje i humanije društvo. 

Vesić je istakao da Grad Beograd sa Srpskom pravoslavnom crkvom realizuje nekoliko značajnih projekata.

PROČITAJTE JOŠ: Od sutra na „Kaleniću“ mobilna ekspozitura „Poštanske štedionice“

– Gradi se crkva na Novom Beogradu, koja je potrebna zbog broja stanovnika i vernika u tom delu grada. Radi se na projektu otkrivanja temelja Uspenske crkve na Kalemegdanu, najstarije beogradske crkve uništene tokom turske okupacije. Najvažniji projekat je uređenje platoa oko Hrama Svetog Save, uređenje fasade Parohijskog doma i izgradnja nove zgrade Patrijaršije – najavio je Vesić.

Rektor Bogoslovije Radomir Vrućinić zahvalio je Gradu Beogradu na donaciji tableta i laptopova i istakao da će uređaji olakšati nastavni rad i komunikaciju profesora i učenika.

– Nadam se da ćemo ovom saradnjom, kao i drugim projektima učvrstiti veze Bogoslovije i Grada Beograda – poručio je Vrućinić.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter