Izvor: kurir.rs
29.11.2020 u 14:23
0

VESIĆ: Spomenik Stefanu Nemanji biće predat građanima Srbije krajem decembra (FOTO)

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić objavio je danas da je kompletiran spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu.

– Postavljanjem mača kompletiran je spomenik Stefanu Nemanji – napisao je Vesić na svom profilu na Fejsbuku i podsetio da je Stefan Nemanja rodonačelnik najznačajnije srpske dinastije Nemanjića.

Zamenik gradonačelnika je dodao da je Srbija osam vekova čekala na spomenik Stefanu Nemanji.

Постављањем мача комплетиран је споменик Стефану Немањи, родоначелнику најзначајније српске династије Немањића. Желимо…

Posted by Горан Весић on Недеља, 29. новембар 2020.

– Mač je dužine pet metara, postavljen je oko šest sati, a sada sledi zatvaranje spomenika, odnosno njegovo pokrivanje, poliranje, pa patiniranje kako bi spomenik krajem decembra bio predat građanima Srbije – rekao je Vesić.

Spomenik je delo ruskog vajara Aleksandra Rukavišnjikova. 

Skulptura je visoka 15 metara i izlivena u bronzi. Zajedno sa šlemom spomenik će biti visok oko 23 metra. To je otprilike visina zgrade od šest spratova.

Građani će inače moći da prolaze kroz vizantijski šlem i da vide najvažnije detalje iz života Stefana Nemanje.

Spomenik i Savski trg će dobiti specijalno osvetljenje. Savski trg se prostire na 32.000 metara kvadratnih, od čega je 20.000 kvadrata čistog prostora, a biće najveći trg u Srbiji.

Spomenik Stefanu Nemanji postavlja se na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter