Izvor: Happy BSC
22.06.2022 u 08:58
0

VESIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Zima neće biti laka, ali učinićemo sve da obezbedimo dovoljno energenata

U današnjoj emisiji “Dobro jutro Srbijo” gostovao je član predsedništva SNS Goran Vesić.  

– Evropska unija je naš glavni partner. Srpski izvoz za EU u 2021. godini iznosio je 11 milijardi evra, dok je 2009. godine taj iznos bio 3,2 milijarde evra, što je povećanje od 85 odsto. Naši glavni trgovinski partneri su Nemačka, Italija, Mađarska i Rumunija. Ukupno 68 odsto svih naših investicija od 2001. do 2021. godine je iz Evropske unije. U Srbiju je iz EU investirano 17,5 milijardi evra za to vreme. To je ozbiljna pomoć koja je za nas veoma značajna – istakao je Vesić.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, naše društvo treba da prilagodimo evropskom standardu kako bi naši građani imali iste standarde kao ljudi koji žive u zemljama EU.  

– Da li će Srbija ući u EU je politička odluka. Treba da reformišemo društvo i zemlju zbog nas. Ne treba zbog nekih imaginarnih priča da možda nećemo ući u EU da zaustavimo proces priključenja i prilagođavanje naše zemlje EU – kazao je Vesić.  

On je naglasio da predsednik Vučić vodi srpsku politiku, u interesu svih građana Srbije kako bi njihov život bio bolji i dodao da je u prvom kvartalu ove godine rast BDP-a bio 4,4 odsto, kao i da će prema procenama, u drugom kvartalu rast biti 3,7 odsto.  

– U ovom trenutku gradi se 574 kilometara puteva, odnosno 10 puteva. Ekonomski možemo da se razvijamo samo ako imamo strane investicije. Naš interes je da naši građani imaju bolje plate, rast BDP-a i da živimo bolje. Za to su važni dobri odnosi sa svima. Kao što mi imamo razumevanja prema drugima, tako se nadam da će i drugi imati prema nama – rekao je on.  

Kada su u pitanju sankcije Rusiji, Vesić je istakao da država smatra da one nisu delotvorno sredstvo međunarodne politike, jer pogađaju ne one na koje su usmerene, već narod i dodao da Srbija i dalje uspeva da zadrži svoj stav po tom pitanju.  

– Vreme je da jedan rat i nas zaobiđe. Mi čuvamo mir i stabilnost. Srbija neće ići u rat i niko neće slati srpsku decu u rat, jer smo prošli dovoljno ratova. Brinemo se o sebi i kako da našu zemlju sačuvamo i kako da se razvija – rekao je Vesić. 

Govoreći o zimi koja nas očekuje, Vesić je kazao da neće biti lako, jer Srbija nije izolovano ostrvo, već delimo sudbinu drugih država Evrope i moramo da budemo spremni. 

– I predsednik i Vlada Srbije učiniće sve da se obezbedi dovoljno energenata – poručio je Vesić. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter