Izvor: TANJUG
13.10.2022 u 15:43
0

Završena rekonstrukcija Keja oslobođenja u Zemunu

 Radovi na sveobuhvatnoj rekonstrukciji Keja oslobođenja u Zemunu su završeni, a deo starog jezgra Zemuna ovim radovima dobio je novi sjaj, izjavio je gradski sekretar za investicije Luka Petrović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, projektom rekonstrukcije obuhvaćene su saobraćajne površine, rekonstrukcija postojeće i izgradnja nedostajuće komunalne infrastrukture.

-Radovi su započeti 18. oktobra 2021. godine, a završeni 10. oktobra ove godine, kada je i pušten saobraćaj. Ugovorena vrednost radova je 334,3 miliona dinara bez PDV-a, konačna vrednost znaće se ispostavlhanjem okončane situacije- naglasio je Petrović, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

On je precizirao da deo ulice koja je rekonstruisana pripada starom jezgru Zemuna i obuhvata potez od Ulice Stevana Markovića do kraja obaloutvrde, u dužini od nepunih 1.100 metara.

-Prilikom rekonstrukcije primenjena je sitna kamena kocka, kao i asfalt, a na raskrsnici ulica Zmaj Jovine, Karamatine i Keja oslobođenja formiran je kružni tok, koji će značajno pobolhšati odvijanje saobraćaja u tom delu grada- precizirao je Petrović, dodajući da je duž ulice zadržan postojeći drvored, dok su mestimično zamenjena stara stabla.

Kada je reč o instalacijama, naglasio je da je zamenjen deo postojeće vodovodne mreže novim cevovodom u trotoaru novoizgrađene saobraćajnice.

-Izgrađena je nova vodovodna mreža u delu Keja oslobođenja od Nhegoševe ulice do kraja saobraćajnice. Osim toga, izgrađen je i novi kolektor kišne kanalizacije prema projektu, kao i na delu od Nhegoševe do kraja obaloutvrde. Rekonstruisan je deo postojeće i izgrađena je nova fekalna kanalizacija na koju su prevezani svi kućni priključci- naveo je gradski sekretar za investicije.

Dodaje da je, obnovljeno i javno osvetlhenje, zadržan postojeći koncept osvetlhenja uz uvođenje novih stubnih mesta, da su zamenjene sve svetilhke savremenim LED svetiljkama, postojeći stubovi javnog osvetlhenja novim metalnim stubovima sa lirama, a urađena je rekonstrukcija i izgradnja novih telekomunikacionih vodova u ukupnoj dužini od 920 metara.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter