Izvor: 24sedam
29.08.2024 u 09:00
0

DAČIĆ IZJAVIO: Platforma „Pronađi me“ nije sinoć aktivirana

Platformu "Pronađi me“, kako navodi MUP, može da aktivira jedino Ministarstvo unutrašnjih poslova, a ona juče nije aktivirana

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je netačna informacija koja se u sredu pojavila u pojedinim medijima da je aktiviran sistem „Pronađi me, u slučaju nestanka devetogodišnjeg dečaka, koji je brzo pronađen i vraćen porodici.

„Apsolutno je netačna informacija koju su pojedini mediji objavili da je aktiviran sistem ‘Pronađi me’ u slučaju nestanka devetogodišnjeg dečaka u Beogradu“, rekao je Dačić.

Prema Dačićevim rečima, dečak čiji je nestanak prijavljen u sredu, „pronađen je u Mirijevu i živ i zdrav vraćen porodici“.

Platformu „Pronađi me“, kako navodi MUP, može da aktivira jedino Ministarstvo unutrašnjih poslova, a ona juče nije aktivirana.

„Ovakvi postupci pojedinih medija koji objavljivanjem neproverenih i netačnih informacija dižu paniku i uznemiravaju javnost su nedopustivi, a posebno kada je u pitanju zloupotreba sistema ‘Pronađi me'“, poručio je Dačić.

Ministar je još jednom apelovao na medije da sve informacije provere u Odeljenju za medije i komunikacije MUP putem broja telefona 0113139781 ili na imejl biro@mup.gov.rs.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar