Izvor: happy tv
31.08.2024 u 11:56
0

DIJANA HRKALOVIĆ OTKRIVA: Ko finansira NVO u Srbiji

''NVO koje su dobile taj novac uglavnom se zalažu za: nezavisno Kosovo i Metohiju, Srbi su genocidni i litijum je dobar da se kopa ali ne u Srbiji''

Dijana Hrkalović gostujući na našoj televiziji izjavljuje, na osnovu svog istraživanja i podataka koji su javno dostupni. da je 78 miliona eura sa zapada uplaćeno na račune 139 Nevladinih organizacija i to je 2,7 puta više nego proteklih godina.

Ona je dodala da je taj novac direktno usmeren na rušenje Srbije i Aleksandra Vučića koji kako je navela, jedini štiti njene interese.

“NVO koje su dobile taj novac uglavnom se zalažu za: nezavisno Kosovo i Metohiju, Srbi su genocidni i litijum je dobar da se kopa ali ne u Srbiji“ izjavila je ona.

Druga stvar, kako zaključuje Dijana je da oni žele ekonomski slabu i energetski zavisnu Srbiju što smo imali prilike da vidimo na protestu 10. avgusta na kome su bile blokirane sve važne saobraćajnice želeći da zaustave privredni rast Srbije, dodala je Dijana, navodeći kao glavne aktere Kokanovića “ koji nije uspeo da proda svoje imanje Rio Tintu“ i Nikola Ristić koji “ napada novinarke i aktivistkinje SNS-a, za kog je Kosovo nezavisno“ dodajući da su i sami izjavili da žele da Srbija stane, da privredni rast Srbije stane, a sam Ristić, kako navodi, je sa svojom preduzetničkom radnjom na listi za finansiranje od strane ovih organizacija.

Dalje je se osvrnula i na NVO CRTA tvrdeći da CRTA uopšte nije nezavisna kako sama tvrdi jer su, napominje, do skoro plaćali Ponoševom Zoranu Drakuliću zakup prostora u mesečnom iznosu od 7 hiljada eura, zatim dotakla se i posete Marinike Tepić Crti za vreme trajanja protesta nakon tragedija u OŠ Ribnikar i Duboni i Malom Orašju.

Tvrdi da je CRTA u godini 2020/21 u iznosu od 4 miliona dolara finansirana od strane Rokfelera, i od Evropske klimatske fondacije kojima je opet rok Feler sponzor u godini 2020/21

“2023/2024 Crtu počinje da finansira NED a NED jednako CIA, to nije rekla Dijana Hrkalović, to je rekao Vašington Post, aksiom je i zna se da je NED CIA jer je Petros, bivši šef CIE osnovao NED“ kaže ona i podseća na izveštaje Republike Kine tj njihovog ministarstva spoljnih poslova u kome se navodi da je NED platio organizacije u Srbiji da izvedu obojenu revoluciju.

Pored CRTE tu su još Inicijativa mladih za ljudska prava, BIRN, Kanvas, Krik i Građanske inicijative.  koje su finansirane od strane NED-a

Pomenula je takođe i Savu Manojlovića i Marinu Pavlić, koji su, kaže, dobijali novac od Đilasa, Krika, Pavla Grbovića, RERA i “ima tu još uplatilaca ali ovi su mi bili interesantni“ kaže Dijana gostujući u našem studiu.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter