Izvor: Happy BSC
01.07.2021 u 07:39
0

BOLNICI U ZRENJANINU 30 MILIONA: Pokrajinska vlada izdvojila sredstva za opremanje zdravstvenih ustanova

Tokom jučerašnjeg zasedanja, Pokrajinska vlada je za adaptaciju i opremanja zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini opredelila 76,3 miliona dinara.

Od te sume ukupno 30 miliona dobiće specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ u Zrenjaninu – da adaptira i proširi sistem medicinskih gasova, što je neophodno za obezbeđivanje kontinuiranog i stabilnog snabdevanja kiseonikom.

VAŽNO: 

PRVI SAZNAJTE NAJNOVIJE INFORMACIJE: Brojni gosti i TOP teme vas očekuju u „DOBRO JUTRO SRBIJO“!

TEMA ORGANIZOVANI KRIMINAL! Vanredni sastanak Vučića, Ane Brnabić i Vulina u Predsedništvu

VULIN O PRESUDI STANIŠIĆU I SIMATOVIĆU: Bio je to pokušaj suđenja Srbiji

POŽAR NA NOVOM BEOGRADU: Panika zbog klime

„ORLOVI“ JEDVA POBEDILI: Srbija u polufinalu, Filipini tvrd orah (VIDEO)

Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici usmereno je 27,2 miliona dinara, za opremanje mikrobiološke laboratorije, a Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine pet miliona dinara – za finansiranje investicionog održavanja i opremanja Službe za neonatologiju i smeštajnog prostora za majke-pratilje.

Takođe, Institutu za onkologiju Vojvodine sleduje 14,1 milion dinara – za nabavku opreme za potrebe sva tri instituta u Sremskoj Kamenici. Za finansiranje projekta spoljnog uređenja objekta Velnes centra u Adi, Pokrajinska vlada je izdvojila 69,8 miliona dinara.

Na istoj sednici je Srpskom narodnom pozorištu opredeljeno 62,4 miliona dinara – za zamenu postojećeg čilera s rashladnim agregatima u verziji toplotne pumpe, te 15,5 miliona dinara za rekonstrukciju dekorativnog osvetljenja.

Za završetak projekta „Uređenje trotoara i staza u centru naselja Lovćenac“, u opštini Mali Iđoš, izdvojeno je 26,3 miliona dinara, dok je za programe modernizacije infrastrukture osnovnih i srednjih škola u Ravnom Selu, Senti, Grebencu, Belom Blatu, Maradiku, Kruščiću i Beloj Crkvi usmereno 12 miliona dinara.

Iz pokrajinske kase će, sa 36 miliona dinara, biti finansirana i prva faza obnove objekta Srpske pravoslavne crkvene opštine u Novom Sadu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter