4°C

Beograd

Photo: pixabay-leo 2014

Izvor: Tanjug

KORONA U NOVOM PAZARU: Smiruje se situacija!

Golden Rose ad

Već dve sedmice su prošle od uvođenja mere lokalnog kriznog - zabrane porodičnih veselja u ugostiteljskim oblektima u Novom Pazaru da bi se izbeglo ponavljanje scenarija iz jula prošle godine kada je ovaj grad bio jedno od najvećih žarišta korona virusau Srbiji.

Uporedo s tim pokrenuta je i jaka kampanja da se građani vakcinišu.

PROČITAJTE JOŠ: PUTEVI SRBIJE PORUČUJU: Evo gde su radovi na putu

Dr Šefadil Spahić, direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru kaže  da je epidemijska situacija u tom gradu znatno bolja nego što je bila pre 14 dana, ali da treba da prođe još neko vreme kako bi se videli rezultati mera.

PROČITAJTE JOŠ: DEVETI DAN PROTESTA SRBA SA KOSOVA: Helikopteri Kfora u dva navrata su juče nadletali Jarinje i Brnjak, kao i sever Kosova i Metohije

- Smanjenju broja novozaraženih dosta su doprinele i verske zajednice koje su smanjile svoje verske obrede - rekao je doktor Spahić.

Prema njegovim rečima, u toku prošlog meseca dato je više od 3.000 prvih doza vakcina, što i dalje nije dovoljno. Doktor Spahić kaže da zabrinjava mali broj vakcinisanh mladih i dodaje da će biti organizovane tribine kako bi postakli tu akciju.

Od juče srednjoškolci u Novom Pazaru idu u školu po onlajn sistemu kako bi se zaustavilo širenje korona virusa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad