Izvor: Tanjug
28.09.2021 u 09:14
0

KORONA U NOVOM PAZARU: Smiruje se situacija!

Već dve sedmice su prošle od uvođenja mere lokalnog kriznog – zabrane porodičnih veselja u ugostiteljskim oblektima u Novom Pazaru da bi se izbeglo ponavljanje scenarija iz jula prošle godine kada je ovaj grad bio jedno od najvećih žarišta korona virusau Srbiji.

Uporedo s tim pokrenuta je i jaka kampanja da se građani vakcinišu.

PROČITAJTE JOŠ: PUTEVI SRBIJE PORUČUJU: Evo gde su radovi na putu

Dr Šefadil Spahić, direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru kaže  da je epidemijska situacija u tom gradu znatno bolja nego što je bila pre 14 dana, ali da treba da prođe još neko vreme kako bi se videli rezultati mera.

PROČITAJTE JOŠ: DEVETI DAN PROTESTA SRBA SA KOSOVA: Helikopteri Kfora u dva navrata su juče nadletali Jarinje i Brnjak, kao i sever Kosova i Metohije

– Smanjenju broja novozaraženih dosta su doprinele i verske zajednice koje su smanjile svoje verske obrede – rekao je doktor Spahić.

Prema njegovim rečima, u toku prošlog meseca dato je više od 3.000 prvih doza vakcina, što i dalje nije dovoljno. Doktor Spahić kaže da zabrinjava mali broj vakcinisanh mladih i dodaje da će biti organizovane tribine kako bi postakli tu akciju.

Od juče srednjoškolci u Novom Pazaru idu u školu po onlajn sistemu kako bi se zaustavilo širenje korona virusa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter