Izvor: Tanjug
09.11.2021 u 19:47
0

Pekari saglasni da cena hleba bude 46 dinara

Unija pekara Srbije saopštila je večeras da će podržati Uredbu Vlade Srbije o maksimalnoj ceni hleba od brašna tipa T-500, koja neće prelaziti 46 dinara.

Posle niza sastanaka i predloga Vlade Republike Srbije, Unija pekara Srbije povodom premošćavanja trenutno nerealnih poskupljenja pšenice i brašna, dogovorila je da će podržati uredbu o maksimalnoj ceni hleba od brašna tipa T-500, koja neće prelaziti 46 dinara – prenose mediji. 

Podrška je usledila posle dogovora sa predstavnicima Vlade Srbije, koja će preko Unije pekara Srbije i Republičke direkcije za robne rezerve pekarima, koji se bave proizvodnjom hleba, obezbediti brašno po ceni od 30 dinara.

PROČITAJTE JOŠ: Dodeljene nagrade za poslovnu izvrsnost „Oskar kvaliteta“  

Unija pekara Srbije, kao najveće udruženje proizvođača hleba i drugih pekarskih proizvoda, očekuje već za nekoliko meseci stabilizaciju cena pšenice u Srbiji, kao i na stranim berzama i nada se da neće biti potrebe za produženjem Uredbe i podseća da nije održala nikakve sastanke u okviru svog udruženja povodom povećanja cene hleba.

– Ovim dogovorom sa Vladom, sprečavamo bilo kakve insinuacije i špekulacije o nerealnom poskupljenju hleba – navodi se u saopstenju Unije pekaraSrbije, prenose mediji. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter