Izvor:
29.03.2018 u 00:44
0

4 borbena aviona Vojske Srbije nadletali Preševo: Vežba izazvala pometnju!

Borbeni avioni Vojske Srbije su preletali jug Srbije u okviru redovnih letačkih aktivnosti, rekao je portparol Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić.

Kako je naveo, radi se o pripremama za taktičku vežbu sa bojevim gađanjem "Sadejstvo 2018" koja je planirana za četvrtak 29. mart.

Prethodno su mediji na albanskom preneli da su srpski avioni proleteli iznad Preševa i da je to izazvalo "pometnju među tamošnjim stanovništvom".

Lajmi.net je preneo izjavu predsednika Opštine Preševo Šćiprima Arifija, koji je istakao da su srpski avioni preleli vazdušni prostor na "granici između Kosova i Srbije".

Albanski portali objavili su i snimke aviona. Avioni su iznad Preševa leteli dvadesetak minuta.

Prema nezvaničnim informacijama, četiri borbena aviona Vojske Srbije nadletali su područje Preševa, u blizini administrativnog prelaza s Kosovom. "Lovci" su navodno krenuli ka Preševu i Bujanovcu na jugu Srbije s aerodroma Lađevci i vratili se nazad.

Telegraf
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter