Izvor: Kurir.rs
06.02.2021 u 10:01
0

6 MALIŠANA TRENUTNO SMEŠTENO U KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ: Smanjuje se broj pacijenata

Rukovodilac Dečje klinike KBC „Dr Dragiša Mišović“, doktorka Olivera Ostojić je navela da se svakodnevno smanjuje broj pacijenata u svim zdravstvenim ustanovama, pa i u ovoj.

– Trenutno imamo šest mališana sa svojim pratiocima koje lečimo. Jedno dete ima nešto težu kliničku sliku sa upalom pluća, a ostala deca su dosta dobro sa nekim opštim simpomima – temperaturom, koja se polako leče. Svi su kovid pozitivni, ali njihova klinička slika će zahtevati još dan, dva hospitalnog lečenja i posle toga idu kući na oporavak – rekla je Ostojićeva.

Istakla je da od sredine marta rade kao dečja kovid bolnica i da su imali više pikova.

NE PROPUSTITE: 

MARKO ĐURIĆ: Srbija i SAD nastavljaju da grade dobre odnose!

VELIKA BORBA POČINJE: Košarkašice Srbije protiv Litvanije za Evropsko prvenstvo

SVI ZAVIDE SRBIJI: Evropski mediji hvale Srbiju i program vakcinacije!

LAVROV POKAZAO EU GDE JOJ JE MESTO: Rusija uzvraća udarac!

– Najteže je bilo u martu, aprilu i maju kada nismo znali sa čime se susrećemo uopšte. Tada smo imali preporuku i hospitalizovali decu koja su kovid pozitivna, a nisu bila sa nekim težim simptomima – rekla je doktorka.

Jul i drugi talas su doneli ozbiljnije kliničke slike sa upalom pluća, a Ostojićeva kaže da je 30 do 40 odsto pacijenata imalo obostrane pneumonije.

– Tada je bilo 44 dece sa skoro isto toliko pratilaca koji su takođe bili kovid pozitivni i imali simptome – majke, očevi. Tako da smo mi od marta jedna porodična bolnica gde lečimo i decu i roditelje zavisno ko je od njih bolestan – naglasila je Ostojićeva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter