Izvor: Tanjug
23.06.2020 u 10:17
0

ALARMANTNO U IVANJICI Moravica nabujala, poplavljena naselja, pokrenuto klizište (VIDEO, FOTO)

Reka Moravica u opštini Ivanjica je narasla do nivoa nezabeleženog u poslednjih 50 godina, poplavljeno je nekoliko prigradskih naselja gde je oštećeno i nekoliko mostova, pojedina domaćinstva su ugrožena, a pokrenula su se i klizišta.

– Za sada imamo velike poplave u prigradskim naseljima Međurečje, Kumanica, Kamenjača, kao i u Lučkoj reci i Crnjevu – kaže za Tanjug predsednik opštine Ivanjica i komandant Štaba za vanredne situacije Zoran Lazović.

Klizište, koje se pokrenulo na magistralnom putu Ivanjica – Golija, ugrozilo je oko 20 domaćinstava, od kojih su pojedina evakuisana, a Lazović kaže da kiša u toj opštini neprestano pada treći dan.

Naveo je da je poplavljena štala u međurečju, a da su ekipe na terenu i da će tokom dana biti preciznijih podataka o tome koliko je domaćinstava ugroženo.

Dodao je da su ekipe JKP Ivanjica, Puteva Ivanjica i Vatrogasnog društva neprestano na terenu.

Ivanjica Serbia 23/06/20 #poplave #moravica #ivanjica #elementarnenepogode #poplava #kisa #izlivanjerekemoravice #serbia #katastrofa

Posted by MV Petrovic on Уторак, 23. јун 2020.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter