Izvor: Kurir
01.07.2024 u 12:33
0

BEOGRADU PRETI POTOP! Ivan Ristić otkriva strašnu informaciju

Nebo će prekriti tamni oblaci i tad se očekuje najveće pražnjenje, rekao je meteorolog Ivan Ristić.

Republički hodrometeorološki zavod Srbije je danas popalio crvene meteoalarme zbog prevelikih vrućina koje nas očekuju danas. Kao i osetno osveženje koje će se dogoditi u toku noći gde će temperatura pasti za čitavih deset stepeni.

UPALJEN CRVENI METEOALARM U SRBIJI!

– Maksimalna temperatura u Srbiji danas će se kretati od 31 stepen na severu Bačke do 37 stepeni na jugoistoku zemlje, a zatim će temperatura biti u osetnom padu – saopštio je Republički hodrometeorološki zavod.

Meteorolog Ivan Ristić je najavio strašne vremenske oscilacije koje će nas pogoditi u narednih 48 sati.

– Hladni talas sa Antlantika dolazi na Balkansko poluostrvo rapidnom brzinom. Na teritoriji Srbije će se manifestovati oko 20 časova, a u Beograd će doći između 22 i 22:30 časova. Očekuju se jake grmljavinske nepogode, propraćene velikom količinom kiše. Nebo će prekriti tamni oblaci i tad se očekuje najveće pražnjenje – rekao je meteorolog.

Mesečna količina padavina!

Kako navodi crveni meteoalarmi su popaljeni u isto vreme i zbog velike vrućine koja će dostići 37 stepeni na Celzijusovoj skali, kao i zbog velike količine vode koja će natopiti Srbiju preko noći.

Beogradu preti potop!

– Na slivu Jadra i Kolubare sa pritokama, Tamnavi, Ljigu i Ubu, na Jasenici i Kubršnici, na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama kao i na gornjem toku Mlave i Peka sa pritokama vodostaji će sutra i prekosutra biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa – upozorava RHMZ.

Isto upozorenje na snazi je i za Beograd.

– Možemo očekivati čak i do 100 mililitara kiše u nekim delovima Srbije, što je praktično mesečna količina padavina. Reka Sava je posebna priča u narednih 24 sata obzirom da su najveće šanse da tu dođe do izlivanja. U Vojvodini će olujno nevreme napraviti najviše problema. Prvi udari kiše biće u Podrinju, Mačvanskom i Kolubarskom okrugu – naglašava Ivan Ristić.

Sredinom jula temperature prelaze 40 stepeni!

Za vikend nam se velike vrućine vraćaju na široka vrata gde se temperatura neće spuštati ispod 30. podeoka. Meteorolog je za Alo! otkrio da će 20. jula temperatura preći 40. podeok.

– Sutra temperatura neće prelaziti 23. podeok, a sve do petka očekuje nas 28 stepeni. Za vikend se vraćaju tropske vrućine, gde temperatura neće padati ispod 30 stepeni već će samo rasti. Negde oko 20. jula očekuje nas pravi pakao, gde će se temperatura kretati između 40 i 45 stepeni. Biće jako vruće i sparno. UV indeks će biti jak što neće biti preterano povoljno za građane – otkriva meteorolog Ristić.

Zahlađenje dolazi i u Evropu!

Balkan nije jedina stanica ciklona sa Antlantika, Sloveniju očekuje velika količina padavina i opasnost od poplava i grada.

– Jugoistočnu Evropu će najjače pogoditi ovaj ciklon sa Antlantika. Prvi na udaru će biti Slovenija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina. Kroz Francusku i Španiju će blago protutnjati ovaj hladni talas. I kod njih se očekuju vremenske nepogode propraćene grmljavinom sa osetnim padom temperature – navodi meteorolog.

Dobre vesti za srpske turiste u Grčkoj!

Ali kako meteorolog Ristić tvrdi, srpski turisti u Grčkoj će biti presrećni zato što će ovaj talas zahlađenja zaobići omiljena letovališta.

– Rumuniju i Bugarsku će zaobići ovaj hladni talas. Možda najbitnija za turiste jeste Grčka, gde de temperatura neće menjati tako da letovanje nikome neće biti pokvareno – navodi Ristić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter