Izvor: tanjug
19.12.2021 u 12:55
0

Crkva Svetog Nikole u Prištini obeležila slavu

U crkvi Svetog Nikole u Prištini danas je proslavljena slava tog hrama, a više desetina vernika raseljenih iz ovog grada, kao i oni koji žive u okolnim mestima, došli su da praznik provedu u crkvi u kojoj su se krstili i venčavali.

„Neka bi dao gospod i Sveti Nikola da se u što većem broju sabiramo ovde svake godine, a ovaj hram time ukrasimo. Jer svi smo mi ukras ovoga mesta i ovoga hrama“, poručio je u besedi prištinski paroh Zoran Gođevac, preneli su mediji.

Prazničnu liturgiju služili su sveštenici Eparhije raško-prizrenske Staniša Arsić i Zoran Gođevac.

Prištinski paroh, otac Zoran, kazao je da je Sveti Nikolaj Čudotvorac najpoštovaniji svetac ne samo u srpskom narodu, nego i u celom pravoslavnom svetu.

„Svetitelj Nikolaj, koga cela Srbija proslavlja danas, zaista je veliki svetitelj i po tome što je bio veliki i milostiv, onaj koji je pomagao nevoljnima, pomagao sirotima“, rekao je otac Zoran.

Hram Svetog Nikole postradao je tokom martovskog pogroma 2004. godine, ali je posle nekoliko godina obnovljen.

Od tada ga čuvaju pripadnici Kosovske policije.

„Toliko je demokratija uznapredovala da jedan policajac mora da čuva pravoslavni hram u nekom demokratskom društvu“, rekao je sveštenik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter