Izvor: Alo
28.05.2024 u 10:49
1

ČUBRILO: „Pred nama je nastavak nestabilnog ali toplijeg vremena“

Nova bura u atmosferi

Iako je prema prognozi RHMZ za danas i sutra najavljena nova bura u atmosferi, meteorolog Marko Čubrilo kaže da nas već od petka očekuje temperatura od 31 stepen Celzijusa.
Kako je Čubrilo najavio na svom profilu,taj talas trajaće do 6. juna. Ipak, bez obzira na visoke temperature, on tvrdi da atmosfera neće biti mirna.

Čubrilo najavljuje da će danas u većem delu regiona dan biti sličan kao i prethodni. Biće umereno toplo uz promenjivu oblačnost. Lokalni pljuskovi mogući su u istočnim, središnjim i zapadnim delovima regiona, dok će sutra biti mogući nad severnim predelima.

ODUŠEVIO ČITAV REGION SEM DIREKTORKU ŠKOLE: Maturant otkrio zašto se obukao kao baka i došao na maturu

– Vetar uglavnom slab, osim u zoni pljuskova gde bi na kratko bio jak, uglavnom istočni. Dnevni maksimum od +19 do +28 stepeni Celzijusa. U četvrtak pljuskovi uglavnom u brdsko-planinskom delu regiona uz umeren severozapadni vetar i malo niže maksimume koji bi se kretali od +16 do oko +25 stepeni Celzijusa – navodi meteorolog i dodaje da će od petka pa sve do 6. juna ka nama strujati topao ali vlažan i nestabilan vazduh pod uticajem prostranog ciklona.

-Tih dana se očekuje promenljivo oblačno i nestabilno vreme uz česte grmljavinske pljuskove, a povremeno će biti uslova i za lokalne vremenske nepogode, uglavnom na severu i zapadu regiona. Duvaće slab do umeren, a u zoni pljuskova na kratko jak jugozapadni i zapadni vetar. Biće toplo ali se za sada veće vrućine ne očekuju i maksimumi bi se trebali kretati od +22 do +31 stepen Celzijusa – navodi Čubrilo na svom Fejsbuku.

ZAHLAĐENJE POSLE 6.JUNA 

Čubrilo najavljuje da posle 6. juna ima izgleda za zahlađenje, ali da je signal i dalje upitan i nestabilan.

– Generalno gledano pred nama je nastavak nestabilnog ali toplijeg vremena. Neće biti ekstremno toplo ali sa porastom temperature raste i količina energije u atmosferi dostupne za jače grmljavinske oluje – napisao je Čubrilo.

ŽUTI METEO ALARM UPALJEN ZA SREDU

Zbog jake kiše i pljuskova “žuti” meteo alarm je upaljen za sredu i važiće za Banat,Šumadiju,Pomoravlje,istočnu,jugoistočnu i jugozapadnu Srbiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ČUBRILO: „Pred nama je nastavak nestabilnog ali toplijeg vremena“”

  1. Iz koje statistike je Čubrilo ovo izvukao. HARRP radi onako kako kerovi na Aljasci nameste, jedino ako Čubrilo ima vezu. Do sada niko ništa ne pogadja jel i nemože!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter