Izvor:
03.04.2018 u 18:59
0

DEBELJKO U VOZU: Kim je tokom posete Kini dobio baš takvo „ime“!

Kineska vlada cenzurisala je ime "Kim Džong-un" s interneta tokom njegove posete Kini, pa su se korisnici interneta dovijali da smisle novi termin, a čini se da dominirao – "debeljko u vozu".

Severnokorejski lider je prošle nedelje boravio u poesti Pekingu, koja je obelodanjena tek kada je napustio Kinu, a svako pominjanje "Kim Jong-una" i "Severne Koreje" bili su zabranjeni kako bi se poseta sakrila od javnosti.

Kako bi zaobišli cenzuru i pisali o Kimu, ljudi su koristili čitav niz uglavnom nimalo laskavih nadimaka, kao što je "debeljko u vozu". Na sajtu Veibo, kineskoj verziji Tvitera, takođe su bili cenzurisani postojeći nadimci za Kima, kao što su "Buci-buci", "Debeljko III" i "Debeli Kim III".

Bilo je i pristojnih varijanti, poput "posetioca sa severoistoka" i "rođaka preko puta",.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/The Indian Express

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter