Izvor: KURIR
16.07.2024 u 15:37
0

DOLAZI NAM NEVREME BRŽE NEGO ŠTO SMO OČEKIVALI: Evo kada tačno PLJUSKOVI I GRMLJAVINA stižu u Srbiju

Nastavlja se toplotni talas u Srbiji. Već u podne temperatura u Smederevskoj Palanci dostigla je 38 stepeni. Pred nama je vreo dan, a maksimalna temperatura i danas će dostići 41 stepen. Očekuje se sunčano.

Posle podne i pred kraj dana na zapadu i jugozapadu Srbije očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Tropski toplo vreme očekuje se i u nastavku sedmice, ali će temperature biti u manjem padu.

Maksimalna temperatura u sredu biće od 35 do 39, u četvrtak i petak od 33 do 37, a za vikend od 32 do 36 stepeni.

U sredu posle podne i pred kraj dana jači razvoj oblačnosti očekuje se u većem delu Srbije, uz pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Uz jači razvoj oblačnosti lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće i u četvrtak i u petak u pojedinim predelima Srbije i u subotu ujutro na severu Srbije, uglavnom na području Vojvodine.

NE IZLAZITE NAPOLJE AKO NE MORATE! Pakleni talas dostigao vrhunac

U subotu posle podne i pred kraj dana i u nedelju posle podne, jači razvoj oblačnosti očekuje se u južnim i jugozapadnim predelima Srbije, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, naročito u brdsko-planinskim predelima.

Nažalost, u predelima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, postojaće i opasnost od grmljavinskih oluja i nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. U tim predelima u kratkom vremenskom intervalu može da padne i veća količina padavina.

Ovo je uobičajena situacija, da u vreme vrelih dana unutar vazdušne mase dođe do formiranja jakih konvektivnih oblaka, uz pljuskove sa grmljavinom li oluje. Ovi grmljavinski procesi mogu nastati i dolaskom svežijeg vazduha iznad pregrejane podloge, pa se topla vazdušna masa uzdiže i savija u obliku klina.

S obzirom na to da se u narednom periodu na pojedinim lokacijama očekuju grmljavinske oluje i nepogode, potrebono je redovno pratiti državne i nadležne službe i ponašati se u skladu sa vremenom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter