Izvor:
03.04.2018 u 19:03
0

DONALD TRAMP: „Karavani“ migranata dolaze i situacija „postaje sve opasnija“!

Karavan sa više od hiljadu migranata iz Centralne Amerike, uprkos upozorenju američkog predsednika Donalda Trampa, prolazi kroz Meksiko u nadi da će doći do Sjedinjenih Američkih Država.

Tramp je u nedelju na Tviteru upozorio da "karavani" migranata dolaze i da situacija "postaje sve opasnija", a Meksiku je zapretio da će zaustaviti pomoć toj zemlji ako ona ne učini više na sprečavanju migranata da uđu u SAD.

U karavanu se nalazi oko 1.000 ljudi, uglavnom iz Hondurasa.

Migranti su krenuli pešice duž puteva i pruga. Jedna grupa od nekoliko stotina ljudi izašla je iz marša i uskočila u teretni voz nadajući se da će tako preći severnu granicu Meksika.

Drugi su se zaustavili u jednom sportskom objektu u državi Oahaka na jugu Meksika gde nameravaju da zatraže tranzitnu ili humanitarnu vizu.

Pretpostavlja se da će ponovo krenuti u sredu ili četvrtak verovatno autobusima do poslednje stanice u državi Puebla.

Neki meksički gradovi tokom organizovali su dobrodošlicu za karavan migranata, uprkos upozorenjima predsednika SAD.

Lokalni zvaničnici ponudili su im smeštaj na trgovima i u praznim magacinima. Neki su im organizovali dalji transport autobusima, kolima i policijskim kamionima. Međutim, ta pomoć možda nije sasvim altruistična.

"Vlasti žele da napustimo njihove gradove", rekao je Rodrigo Abeha iz grupe za zaštitu prava migranata Pueblo Sin Fronteres koja je organizator karavana.

On kaže da im vlasti pomažu delimično i da bi migranti što pre napustili oblast u njihovoj nadležnosti.

Migranti su na put dug 3.200 kilometara krenuli u Tapučali kod granice sa Gvatemalom 25. marta a žele da ga završe na američkoj granici gde će neki aplicirati za azil, dok će drugi pokušati da ilegalno uđu u SAD.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtoube Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter