Izvor: blic
12.07.2021 u 13:18
0

DR JOVANOVIĆ UPOZORAVA: Delta soj se lako prenosi neophodno nam je 80 odsto vaKCINISANIH

Obuhvat vakcinacijom koji je neophodan za kolektivni imunitet je povećan zbog pojave novih varijanti virusa. Tako je u ovom trenutku, za mirnu jesen potrebno da se vakciniše 80 odsto populacije. Tada ne bi bilo epidemije, nego bi se infekcije javljale sporadično kod malog broja ljudi. Ovo u razgovoru za „Blic“ kaže virusolog prof. dr Tanja Jovanović, profesorka Medicinskog fakulteta u Beogradu i članica Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona.

U FOKUSU:

VESIĆ ZA HAPPY TV: Pričali su da je nemoguće, a sada autobusima ljudi dolaze da vide Beograd na vodi i spomenik Stefanu Nemanji!

DANAS JE PETROVDAN! Praznik posvećen apostolima Petru i Pavlu! Evo šta bi valjalo da uradite na današnji dan

VUČIĆ SA DONELIJEM: Predsednik Srbije sastaje se danas sa američkim državnim sekretarom

VREMENSKA PROGNOZA ZA PONEDELJAK: Uskoro NARANDŽASTI meteoalarm!

Profesorka Jovanović trenutnu epidemiološku situaciju u Srbiji ocenjuje kao relativno stabilnu, ali sa tendencijom pogoršanja.nost širenja, duplo veću od originalne vuhanske varijante iod originalne vuhanske varijante i oko 50 odsto više od alfa, britanske varijante koja je i dalje dominantna u našoj zemlji. Zbog toga očekujemo da će neminovno doći do porasta broja inficiranih – ističe prof. dr Jovanović.Naglašava da je važno da poštujemo aktuelne epidemiološke mere kako bismo sprečili nekontrolisano širenje epidemije na jesen. Stručnjaci prate epidemiološku situaciju te ukoliko bude potrebno mere će se prilagođavati novim izazovima kako bi zaustavili ubrzano širenje virusa. Mi kao građani ove zemlje moramo da shvatimo našu kako pojedinačnu tako i kolektivnu odgovornost za tok epidemije, što podrazumeva odgovorno ponašanje – kaže prof. dr Jovanović.Dodaje da leto, lepo vreme, koncerti i druge manifestacije koje podrazumevaju okupljanje velikog broja pre svega mladih ljudi, nose ogroman rizik za pogoršanje epidemiološke situacije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter