Izvor: Tanjug
16.10.2020 u 13:40
0

DR KISIĆ PRECIZIRALA SAMU SEBE: Maske na otvorenom ipak preporuka, NISU OBAVEZNE

Zamenica direktora Instituta „Batut“ dr Darija Kisić Tepavčević precizirala je u izjavi za Tanjug da je nošenje maski na otvorenom ipak preporuka Kriznog štaba, a ne obaveza.

Kisić je dodala da su maske obavezne svuda, kao što je i rekla ranije danas nakon sednice Kriznog štaba, ali ne i na otvorenom.

– Maske na otvorenom ostaju preporuka – ponovila je Kisić.

PROČITAJTE…

ZAVRŠEN KRIZNI ŠTAB Kisić: Ovo su NOVE MERE! (VIDEO)

NOVA MERA STUPILA NA SNAGU OVOG TRENUTKA: Gde god da se nađete MORATE imati OVO!

PATRIJARH IRINEJ: Osam godina slušam kako Vučić sprema izdaju Kosova!

HOROR NA ZELENOM VENCU: Migrant IZBO mladića, u teškom stanju prevezen u bolnicu

Ranije danas, nakon sednice Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19, dr Kisić je odgovarajući na pitanje novinara da li je nošenje maski na otvorenom obavezujuća mera, o čemu je prethnodno i sama govorila, odgovarila:

„Jeste, to je obavezujuća mera, znači maske svuda, stalno, svi. Znači, svi treba da nosimo maske i ta mera stupa na snagu praktično odmah“.

Govoreći prethodno o merama o kojima se pričalo na Kriznom štabu, dr Kisić je rekla:

– .., U skladu sa tim, mere koje smo danas doneli, jeste da se pre svega pooštre sve dosadašnje mere u smislu kontrole njihove primene. Iako je ograničenje okupljanja ljudi bilo do 30, bilo je primera u prethodnom vremenskom periodu, praktično u svim gradovima naše zemlje, da su bila organizovana različita slavlja i olupljanja i od danas izdaje se zabrana lokalnim samoupravma da dozvoljavaju takvu vrstu okupljanja. Zatim, ono što je sledeće bitno jeste da maske treba da nosimo svi stalno i u svakoj prilici uključujući i otvorene prostore. Znači to je mera za koju se pokazalo da je izuetno efikasna i koje treba da se prdžavamo. Da bodrimo i podstičemo jedni druge da koristimo ovu preventivnu meru zato što je izuzetno efikasna.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter