Izvor: informer, RTS
08.07.2021 u 20:41
0

DR KON IMA LOŠE PROGNOZE: Broj zaraženih koronom biće mnogo veći VEĆ SLEDEĆE NEDELJE!

Epidemiolog dr Predrag Kon kaže za medije da je pogoršanje epidemiološke situacije evidentno. Navodi da će to trajati i da će sledeće nedelje broj biti između 100 i 150. Napominje da kada postoji veliki broj ljudi na festivalima, nije moguće očekivati da ne dođe do zaražavanja i to treba kontrolisati. Ističe da imamo vakcinisanost kakva jeste, očigledno da ne ide i da nešto krajnje ozbiljno mora da se uradi da bi se to pokrenulo

VAŽNO:

Vučić olimpijskom timu sutra predaje državnu zastavu

EVO KO JE NESREĆNI MLADIĆ KOJI JE POGINUO KOD APATINA: Vozio devojku kući, pa se zakucali u drvo – ispao iz auta i umro na mestu

DOKAZANO: PAKAO U BEOGRADU! TOPI SE ASFALT – NAPOLJU IZMERENO PREKO 60 STEPENI! (FOTO)

POZNATI POZIVAJU MLADE DA SE VAKCINIŠU! Naše košarkašice, Emina Jahović i Aleksandar Radojičić odlučno: Uštedimo vreme da se vratimo NORMALNOM ŽIVOTU! (VIDEO)

Predrag Kon je izjavio povodom turista iz Indije u Beogradu da je termin „karantinski turizam“ kovanica koja navodi na pogrešno razmišljanje.

– Ovo nije bilo na sednici Kriznog štaba, niti smo raspravljali o ovome što ću pričati. Saznavši o tome, pitao šta se dešava i dobio sam protokol o tome gde je sve rešeno napismeno – da putnici koji dolaze iz zemalja u kojima je intenzivan prenos delta varijante virusa moraju da imaju pi-si-ar ne stariji od 48 sati i da potpišu izjavu da prihvataju sedmodnevni karantin – rekao je Kon.

Nakon toga, kaže, budu testirani i da, ukoliko se pojavi neko ko je pozitivan, moraju se podvrgnuti svim merama. „Osiguranje i oni sami snose te troškove“, dodaje epidemiolog.

Postavlja se pitanje da li je neko od tih turista poštovao karantin.- U samom protokolu je navedeno da hotel sam treba da pozove MUP i inspekciju ukoliko primeti da se mere ne poštuju. Ovo je prilika da se na ovaj način upoznaju. Do sada je četvorocifreni broj ušao u zemlju. Taj broj je prošao. Na dalje svako treba da radi svoj posao.

Tu je uključeno Ministarstvo za saobraćaj, Ministarstvo zdravlja, MUP, Ministarstvo turizma. Mi na sednicama Kriznog štaba o tome nismo raspravljali, ali smo zatražili pooštravanje mera i ovo je reakcija institucija – izjavio je dr Kon.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter